Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Καλοκαίρι στην πόλη 2016: Το 2ο δεκαήμερο στον Ελληνικό Κόσμο

Καλοκαίρι στην πόλη 2016: Το 2ο δεκαήμερο στον Ελληνικό Κόσμο

Το 2ο δεκαήμερο της εναλλακτικής θερινής κατασκήνωσης του «Ελληνικού Κόσμου» Καλοκαίρι στην πόλη, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!

Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.  Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας, κάθε γωνιά και δραστηριότητα του «Ελληνικού Κόσμου»!

2ο δεκαήμερο
Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών
Απρίλιος 2016...

Όλα ήταν έτοιμα για τα εγκαίνια της έκθεσης με τα σπάνια και πολύτιμα παιχνίδια από όλες τις γωνιές του κόσμου.  Το προσωπικό του μουσείου ήταν εκεί, για να υποδεχτεί με χαρά όλους τους προσκεκλημένους. Ένας, όμως, από αυτούς αντιλήφθηκε κάτι τρομερό... κάτι που έκανε τα χαμόγελα όλων να παγώσουν. Μερικά από τα ανεκτίμητα παιχνίδια της έκθεσης δεν ήταν πια στην θέση τους!

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον «Ελληνικό Κόσμο», ο οποίος αναθέτει την άμεση λύση του στα έμπειρα χέρια του πράκτορα 254. Είστε έτοιμοι να εξιχνιάσετε την υπόθεση;

Αναλυτικό πρόγραμμα (μέσα από τις σημειώσεις του πράκτορα 254):

Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1η ημέρα:
«Δεν πρόλαβα να τελειώσω με την προηγούμενη υπόθεση που μου είχε ανατεθεί και ευθύς αμέσως ανέλαβα την λύση ενός νέου μυστηρίου. Θα χρειαστώ σίγουρα φρέσκα μυαλά γεμάτα όρεξη και «παιχνιδιάρικη» διάθεση! Νέοι πράκτορες με περιμένουν στον «Ελληνικό Κόσμο», μιας που η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευσή τους.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΘΟΛΟΣ: «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας!»

2η ημέρα:
«Η χθεσινή μέρα μάς έφερε πιο κοντά! Οι ομάδες των πρακτόρων είναι πλέον έτοιμες να μπουν στον χώρο με τα πολύτιμα και σπάνια παιχνίδια. Να καταγράψουν τις απώλειες και να συλλέξουν τα πρώτα στοιχεία.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΈΚΘΕΣΗ: «Toy Stories »
ΘΟΛΟΣ: «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

3η ημέρα:
«Ένα από τα χαμένα παιχνίδια της έκθεσης είναι ένα σπάνιο τσίγκινο υποβρύχιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έρχονται στο νου μου πολλές ιστορίες που μου είχαν διηγηθεί κάποτε άνθρωποι της θάλασσας, με θάρρος και με τόλμη. Μία από αυτές τις ιστορίες θα μας οδηγήσει στην Κωνσταντινούπολη.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΈΚΘΕΣΗ: «Ιστορίες Ανδρείας»
ΘΟΛΟΣ: «Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας»

4η ημέρα:
«Η εβδομάδα έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Όμως, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Σχίζοντας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου θα οδηγηθούμε στην Πριήνη. Ίσως εκεί να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια που αναζητάμε.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής»
«Mία σταγόνα ταξιδεύει»
ΘΟΛΟΣ: «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη»

5η ημέρα:
«Με λύπη διαπιστώνω ότι ένα ακόμη σπάνιο και μοναδικό παιχνίδι δεν είναι πια στη θέση του! Μια βραβευμένη γαλλική πορσελάνινη κούκλα δεν βρίσκεται στο μπαούλο της. Η προθήκη των παιχνιδιών μοιάζει άδεια χωρίς αυτήν. Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συλλέξουμε καινούργια στοιχεία».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Ταξίδι στην προεπαναστατική Ελλάδα… Η ζωή των Ελλήνων μέσα από τα βλέμμα των Ευρωπαίων περιηγητών»
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»
ΘΟΛΟΣ: «Δαρβίνος: Το μυστήριο της φύσης»

Β' ΕΒΔΟΜΑΔΑ

6η ημέρα:
«Δεν νομίζω να εξαντλήσατε όλη την ενέργειά σας το Σαββατοκύριακο; Μια καινούργια εβδομάδα ξεκινά και χρειαζόμαστε  ενέργεια στο φουλ! Ο αέρας, το νερό και ο ήλιος είναι οι πηγές της δικής μας θετικής ενέργειας. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, γι' αυτό ενεργοποιηθείτε!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Ήλιος, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον»
«Ο αέρας… ο παιχνιδιάρης»
ΘΟΛΟΣ: «Η Γη είναι το σπίτι μας»

7η ημέρα:
«Στο κινητό μου βρήκα το μήνυμα … σκάψε ,σκάψε και θα βρεις αυτό που αναζητείς! Ήρθε η ώρα της γης να μας αποκαλύψει τα θαμμένα μυστικά της. Λέτε, να υπάρχει κάποιο από τα χαμένα παιχνίδια στα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου; Μια προσπάθεια θα μας λύσει την απορία. Ντυθείτε πρόχειρα, πάρτε καπέλο και νερό …ώρα για ανασκαφή!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Αναπαράσταση μιας ανασκαφής»
ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»

8η ημέρα:
«Συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως με την ανασκαφή! Η έρευνα πρέπει να στραφεί σε χρόνους ακόμα πιο μακρινούς, στα χρόνια της προϊστορίας. Τότε που τα άγρια ζώα συνυπήρχαν με τους ανθρώπους και προσπαθούσαν να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να βιαστούμε… ο χρόνος μάς πιέζει!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Στα ίχνη των μύθων, στα χρόνια της Προϊστορίας»
«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»
ΘΟΛΟΣ: «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων»

9η ημέρα:
«Μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα! Οι μέρες κυλούν και το ένα παιχνίδι μετά το άλλο επιστρέφει στη θέση του χαρίζοντας χαμόγελα στους υπαλλήλους του Μουσείου. Ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε μία ξεχωριστή διαδρομή στην πόλη της Αθήνας και να ξαποστάσουμε κάτω από την σκιά του ιερού δέντρου της. Μια ανάσα πριν το τέλος …».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Η ελιά. Το δέντρο, ο καρπός και ο χυμός του. Το χρυσάφι της ελληνικής γης»
ΈΚΘΕΣΗ: «Διαδρομές στην Αθήνα»
ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»

10η ημέρα:
«Η πιο μεγάλη ώρα… είναι τώρα! Έφτασε η στιγμή να κλείσουμε  τον «κύκλο των χαμένων παιχνιδιών». Καιρός να αποκαλύψουμε σε άλλους το τί ακριβώς συνέβη με τον τρόπο που μόνο εμείς γνωρίζουμε… ετοιμαστείτε για τη γιορτή!».

Αποχαιρετιστήρια γιορτή

Προαιρετική απογευματινή ζώνη: Παιχνίδι και Γυμναστική!

Γυμνάζουμε το σώμα μας παίζοντας! Ακολουθούμε το ευφάνταστο πρόγραμμα Fit Smiling Kids της ομάδας AthensTrainers και μέσω σειράς διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως αθλητικά παιχνίδια, παιχνίδια στρατηγικής, παρατηρητικότητας, δεξιοτήτων και κινησιολογίας, γυμναζόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αφού έχουμε τρυπώσει στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού! Στη μεσημεριανή αυτή συνάντηση το παιχνίδι έχει τον πρώτο ρόλο και αποκτά άλλη διάσταση!

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαίρι στην πόλη 2016: Το πρώτο δεκαήμερο ξεκινάει στον Ελληνικό Κόσμο!
09.06.2016 17:12
Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
Καλοκαίρι στην πόλη 2016 από τον Ελληνικό Κόσμο!
24.05.2016 15:45
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ταξιδεύει τους «κατασκηνωτές» του σε έναν κόσμο μυστηρίου με τη βοήθεια του ειδικού πράκτορα 254!
Τα Star Wars Stories επιστρέφουν στον «Ελληνικό Κόσμο»
17.05.2016 10:31
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Star Wars Stories, που αγαπήθηκε από τα παιδιά, επιστρέφει τα 2 τελευταία Σάββατα του Μαΐου στον Ελληνικό Κόσμο.
Star Wars Stories στον Ελληνικό Κόσμο!
12.01.2016 09:49
Ο μακρινός γαλαξίας του Star Wars μεταφέρεται στον «Ελληνικό Κόσμο»! Τόσο οι μικροί μας φίλοι, όσο και οι θαυμαστές κάθε ηλικίας των Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους, να θαυμάσουν συλλεκτικά παιχνίδια και τα ελληνικά συλλεκτικά κόμιξ «Ο Πόλεμος των Άστρων» που κυκλοφόρησαν το 1977, να δουν από κοντά το αυτόγραφο του Ντέιβιντ Πράους, που υποδύθηκε τον Νταρθ Βέιντερ στην αυθεντική τριλογία και αυθεντικά φιλμ της ταινίας.
«Toy Stories» και χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο!
24.12.2015 14:38
Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι «Toy Stories» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με παράλληλα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και νέα παιχνίδια στον «Ελληνικό Κόσμο».