Το Φεστιβάλ Βωβούσας, κουρνιασμένο στη δροσερή Πίνδο, σας κλείνει πονηρά το μάτι: φέτος θα ξεκινήσουμε ανάποδα, αποκαλύπτοντας όλα όσα ΔΕΝ θα κάνουμε στο μοναδικό φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία στην Ελλάδα!

Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου ΔΕΝ θα έχουμε εργαστήρια, ΔΕΝ θα έχουμε μουσικά event, ΟΥΤΕ και εγκαίνια σε κάποια έκθεση φωτογραφίας. Η Τετάρτη είναι μια μέρα αφιέρωμενη στη φύση, στο λόγο που βρισκόμαστε όλοι εδώ, και σε όλα τα μαγευτικά πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα ψηλά βουνά.

1. Ορειβατική Εξόρμηση στην Κορυφή Αυγό

Για δυνατούς παίχτες, που διαθέτουν ορειβατικά μποτάκια, παγούρι και καπέλα. Ανηφορική πορεία μέσω του Άνω Μαχαλά και των παλιών χορτολίβαδων μέχρι τα 2000μ. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.  Διάρκεια: 7 ώρες.

2. Ποδηλατική Εξόρμηση

Μια μέτριας δυσκολίας ποδηλατική περιήγηση στα περίχωρα του ποταμού για όσους διαθέτουν δικό τους ποδήλατο και κράνος. Τελικός προορισμός η θέση Πετρούμισα με πανοραμική θέα της κοιλάδας του Αώου. Διάρκεια 2,5 ώρες

3. Εκδρομή για Τρούφα

Εκδρομή από τη Βωβούσα στο Μέτσοβο, επίσκεψη στην Πινακοθήκη και το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ για μια σύντομη γευστική δοκιμή κρασιών, και εκδρομή στο Troufa Club στο χωριό Δεμάτι. Ακολουθεί κυνήγι τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με γεύμα γευσιγνωσίας μανιταριών και τρούφας!

Η μαγική αυτή ημέρα, θα κλείσει στη Βωβούσα με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και την παρέα της, που σκαρώνουν μια συζήτηση – performance για τα “Ψηλά Βούνα” και την επίδραση του ορεινού τοπίου στη σχολική λογοτεχνία και στη ζωή μας. “Συγχαίρω το κράτος διότι μας έδωκεν έν μικρόν (μικρόν τάχα;) αριστούργημα” είχε γράψει ο Κωστής Παλαμάς για το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης (ηθοποιός, πρωταγωνιστής της ομώνυμης παράστασης), Πέτρος Μπαμπασίκας (αρχιτέκτονας) και Σοφία Νικολαίδου (συγγραφέας και φιλόλογος), πλαισιωμένοι από βίντεο της εικαστικού Χρυσούλας Βούλγαρη, που έγινε ειδικά για το Φεστιβάλ.

Πλήρες πρόγραμμα προβολών, εκθέσεων και εργαστηρίων, σύντομα κοντά σας!