Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έρχεται το Χάρισμα της Σεραφίν

Έρχεται το Χάρισμα της Σεραφίν
Η απονομή των 34ων Βραβείων Σεζάρ της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, εξελίχθηκε σε θρίαμβο της ταινίας του Μαρτέν Προβόστ Το Χάρισμα Της Σεραφίν. Η ταινία που κέρδισε επτά βραβεία Σεζάρ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Απριλίου από την Filmtrade.

Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή της μοναχικής ζωγράφου Σεραφίν Λουίς, η οποία στις αρχές του 20ού αιώνα, πριν αποκαλύψει το ταλέντο της, δούλευε ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Μαντάμ Ντιφό. Αν και δεν ήταν νέα έκανε ακόμα και τις πιο δύσκολες δουλειές προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να αγοράσει τα υλικά που της χρειάζονταν για να ασχοληθεί με το πάθος της, τη ζωγραφική. Κλεισμένη στη σοφίτα της τα βράδια, ζωγράφιζε μικρούς και περίπλοκους πίνακες με χρώματα φτιαγμένα από τα πλέον ασυνήθιστα υλικά: κρασί, λάσπη, αίμα ζώων, λάδια από τα κεριά της εκκλησίας, φρούτα και πέταλα λουλουδιών.

Ανάμεσα στα επτά βραβεία που κέρδισε η ταινία από τις εννέα υποψηφιότητες ήταν και αυτό της εκπληκτικής πρωταγωνίστριας Γιολάντ Μορό, η οποία πήρε το τρίτο της Σεζάρ, αφού το 2004 είχε κερδίσει επίσης το βραβείο καλύτερης ερμηνείας καθώς και το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας για το φιλμ Quand la mer monte….

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016: Η απονομή πλησιάζει
21.03.2016 10:44
Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.