Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Life beneath… a work in progress

Life beneath… a work in progress
To Κινητήρας Στούντιο - Artistic Residency Centre, στα πλαίσια του προγράμματος Residency, φιλοξενεί την χορογράφο Σία Σουρέλου και τον Frey Faust σε μια μοναδική συνεργασία για την πραγματοποίηση της έρευνας του έργου Life Beneath.

Το Life beneath είναι μια διαδραστική οπτικοακουστική performance σύγχρονου χορού. Κατά τη διάρκεια του σόλο το οποίο ερμηνεύει ο Frey Faust, αισθητήρες προσαρμοσμένοι στο σώμα του χορευτή ανιχνεύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά της κίνησης του, δίνοντας του τη δυνατότητα να δημιουργεί και να τροποποιεί ηχητικά και οπτικά περιβάλλοντα, επεκτείνοντας έτσι τα εκφραστικά μέσα του. Η διαδραστική αυτή συνθήκη δημιουργεί μια σχέση μεταξύ ερμηνευτή και υπολογιστή, όπου ο ρόλος του ερμηνευτή ως δημιουργού του οπτικοακουστικού περιβάλλοντος και ο υπολογιστής ως μονάδα παραγωγής του υλικού εναλλάσσεται, έχοντας τον υπολογιστή να παίζει ένα ηχητικό διαδραστικό παιχνίδι με τον ερμηνευτή.

Η κίνηση, η μουσική και οι εικόνες θα είναι τα εκφραστικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης για να συνθέσει το δικό του κολαζ. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι κομμάτια αυτόνομα αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούν και ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Σχετικές ειδήσεις
Νέα πρεμιέρα για την παράσταση «…και Ιουλιέτα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.12.2016 16:49
Με νέα ημερομηνία έναρξης τις 30 Δεκεμβρίου 2016 εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση της θεατρικής πράξης και υπόσχεται μια οπτικοακουστική διαδραστική εμπειρία που εντυπωσιάζει και σίγουρα ξαφνιάζει.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.