Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετοχή της Atopos στην έκθεση Cosmos, the Rencontres d’Arles

Συμμετοχή της Atopos στην έκθεση Cosmos, the Rencontres d’Arles

Η ATOPOS CVC με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην Cosmos Arles Books 2016 στη Γαλλία, με το νέο βιβλίο της με τίτλο UNLOCKED: ένα βιβλίο υπό μορφή φωτογραφικής αφήγησης, το οποίο επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του «Γυμνού Σώματος» στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.

Βασισμένο στην πρωτότυπη ιδέα και έρευνα του Βασίλη Ζηδιανάκη το βιβλίο, μεγέθους 512 σελίδων, περιλαμβάνει έργα από περισσότερους από 140 διεθνείς φωτογράφους και καλλιτέχνες παίρνοντας τη φόρμα μιας σύνθεσης εικόνων, οι οποίες πηγάζουν από το Internet και από τη συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μας με την εικόνα και τη φωτογραφία.

H έκθεση βιβλίων Cosmos ανήκει στο δορυφορικό πρόγραμμα της the Rencontres d'Arles και πραγματοποιείται κατά την εβδομάδα έναρξης του φεστιβάλ, από τις 4 έως 9 Ιουλίου 2016. Πρόκειται για ένα «εργαστήριο» εφαρμογής σύγχρονων πρακτικών στη φωτογραφία, στα εικαστικά και στον χώρο των εκδόσεων και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ the Rencontres d'Arles, το οποίο ιδρύθηκε από τον φωτογράφο Lucien Clergue, τον συγγραφέα Michel Tournier και τον ιστορικό Jean-Maurice Rouquette το 1970.

Ξεπερνώντας τους 93.000 επισκέπτες το 2015, το the Rencontres d'Arles θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ φωτογραφίας παγκοσμίως και αποτελεί μια πρωτότυπη πλατφόρμα προβολής νέων δημιουργών, μη δημοσιευμένων έργων και καινοτόμων τάσεων στο πεδίο της φωτογραφίας.

Η ATOPOS CVC θα παρουσιάσει το βιβλίο της UNLOCKED στην Cosmos στις 4 και 5 Ιουλίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις
Οι εκδόσεις UNLOCKED και RRRIPP!! στην Offprint Paris 2016
11.11.2016 14:48
Η Atopos cvc με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση Offprint Paris 2016 στην Beaux-Arts de Paris με δύο από τις εκδόσεις της.
To βιβλίο UNLOCKED στο Unseen Photo Fair στο Άμστερνταμ
21.09.2016 17:24
Το UNLOCKED, το βιβλίο της Atopos cvc που επιχειρεί να ξεκλειδώσει την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή ταξιδεύει στο Book Market του Unseen Photo Fair 2016 μέσω της Idea books, international distributor του οργανισμού.
Οccupy Atopos #Τhe_Dreamer: Παράταση και Finissage party στην Atopos
30.06.2016 11:43
Η επιτυχημένη έκθεση Occupy Atopos #The_Dreamer της Atopos cvc παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Σας περιμένουμε την ίδια μέρα στις 20:00 για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωσή της με ένα finissage party που θα διοργανωθεί στην αυλή της Atopos. 
Ο Ilan Manouach στο Atopos BlahBlahBlah
09.06.2016 10:30
To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο UNLOCKED. Ένα βιβλίο που επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.
Οccupy Atopos: έκθεση του #Τhe_Dreamer στην Atopos cvc
26.04.2016 11:32
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνoύς Ημέρας Μουσείων η Atopos cvc εγκαινιάζει την έκθεση Οccupy Atopos #The_Dreamer την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.