Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Memories for Life στο πλαίσιο του Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα

Memories for Life στο πλαίσιο του Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα

Η χοροθεατρική παράσταση “Memories for Life”, που έγινε δεκτή με θερμότατα σχόλια και ενθουσιασμό από τους θεατές σε όλη την Ευρώπη, έρχεται και στην Ελευσίνα!

Μέσα από ένα αφηγηματικό ταξίδι και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου Viirus της Φινλανδίας, Maria Lundström, επτά ηθοποιοί από τρεις χώρες μεταφέρονται από το παρελθόν στο παρόν και από τον «ακραίο» 20ο αιώνα στον αβέβαιο 21ο. Η χρήση της έκφρασης του σώματος, του τραγουδιού, του χορού και ελάχιστων, αλλά απολαυστικών πολύγλωσσων διαλόγων δημιουργούν νοσταλγική συγκίνηση και αυθόρμητα γέλια, για να μιλήσουν για τo ταξίδι της ζωής μέχρι το τέλος, τα όνειρα και τις αναμνήσεις , την νεότητα, αλλά και τα γηρατειά.

Το “Memories for Life” αποτελεί μέρος του διαπολιτισμικού πανευρωπαϊκού project “Meeting the Odyssey”, που περιστρέφεται γύρω από το ταξίδι του Οδυσσέα και τις σύγχρονες «Οδύσσειες» και φέτος βρίσκεται στην Ελλάδα, με όχημα το θρυλικό ιστιοφόρο “Hoppet”.

Η τελευταία παράσταση του “Memories for Life” στην Ελλάδα θα γίνει στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Μ’ ακούς, από την ομάδα DiZgravity στο Θέατρο ΠΚ
07.10.2016 12:21
Η χοροθεατρική ομάδα DiZgravity παρουσιάζει στο Θέατρο ΠΚ το έργο «Μ’ ακούς» για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Rising: Ο Aakash Odedra έρχεται στο Παλλάς
27.09.2016 10:26
Ο Βρετανός χορευτής και χορογράφος Αακάς Οντέντρα, που στο ξεκίνημα της καριέρας του υπήρξε ο πιο περιζήτητος νέος σολίστας και σήμερα θεωρείται ο πιο φημισμένος, ο πιο λαμπερός και πλέον περιζήτητος χορευτής της γενιάς του, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να παρουσιάσει -σε πανελλήνια πρώτη- στο Θέατρο Παλλάς στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, την παράσταση Rising.
AOMORI, μια site-specific multimedia παράσταση χορού στην Αποθήκη
18.05.2016 14:22
AOMORI. Μία site-specific multimedia παράσταση χορού έρχεται στην Αποθήκη από τις 24 Μαΐου 2016.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
A los niños: μια παράσταση - έκπληξη της Αναστασίας Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο
11.12.2015 10:20
Μια παράσταση-έκπληξη έρχεται αυτό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Μικροσκοπικό Θέατρο, σε ερμηνεία της ίδιας της χορογράφου Αναστασίας Λύρα.