Ένα ταξίδι επιστροφής στην άκρη του κόσμου, 38 χρόνια μετά. Η αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους. Το ντοκιμαντέρ Un Condor του Γιάννη Κολόζη αφηγείται την ιστορία του Χιλιανού Sergio Contreras. Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής συνδέουμε μια προσωπική ιστορία με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.

               

Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Ήταν 17 ετών. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Sheffield της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Τον ακολουθούμε σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

To Un Condor, μια προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη, έχει ήδη διακριθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και 2ου Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας και Βραβείο Κοινού στο London Greek Film Festival).

               

Η επόμενη προβολή είναι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 21:30 στο Άλσος Παλαιολόγου στη Νέα Ιωνία, για τις Κινηματογραφικές Βραδιές στη Νέα Ιωνία με ελεύθερη είσοδο.