Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Bel Canto

Bel Canto
Η συνθέτης, πιανίστρια και τραγουδίστρια Μαρίκα Κλαμπατσέα θα βρίσκεται για λίγες μόνο εμφανίσεις στο Θέατρο Φούρνος παρουσιάζοντας σε μια ενιαία παράσταση υπό τον τίτλο Bel Canto, δύο της μουσικά έργα. Με το ιδιόμορφο μουσικό της ιδίωμα να παρεμβαίνει στη κλασσική φόρμα αλλά και να χρησιμοποιεί στοιχεία από Ροκ ή τραγούδια που θυμίζουν αυτά της Κάτω Ιταλίας, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την Όπερα αλλά και την πικρή Παρωδία ενώνει το βραβευμένο μουσικό έργο με το κρατικό βραβείο 2003 Καλαμίτυ Τζαίην Γράμματα στην Κόρη της και το Snow White and the seven scars  που παρουσίασε  στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και Αγγλίας.

O άξoνας που ενώνει τα δύο της έργα είναι το μάτι ενός αλόγου. Επηρεασμένη από τη  σύνδεση και την αγάπη της Καλαμίτυ Τζαίην για το άλογό της, Σατανάς, η συνθέτρια ταυτίζεται με το προσωπικό δράμα της Καλαμίτυ όταν το άλογο της πεθαίνει αλλά ταυτίζεται και με το δράμα της Κοιμωμένης Τάλια όταν χάνει την μητέρα της. Είναι η ματιά αυτού του αλόγου που διασταυρώνει τα δύο έργα και το δράμα των δύο γυναικών. Η φωνή της ερμηνεύτριας παραμορφώνεται, σαρκάζοντας  το Belcanto χωρίς όμως και να το ακυρώνει.

Με αυτό τον τρόπο αναφέρεται  στη σύνδεση ανθρώπου και ζώου, αλλά και θέλει να  τονίσει την ψυχρότητα και αλλοτρίωση που σήμερα χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ανίκανο πια να μπορεί να παρατηρεί και να αντλεί ενδιαφέρον και ομορφιά από καθημερινά βλέμματα.
Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.02.2017 12:36
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, Συνθέτρια και Πιανίστα της Avant Garde σκηνής, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία “I Have a Dream” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 21:00.
29.12.2016 13:33
Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται φέτος στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας κάθε μήνα μία διαφορετική θεματική μουσική ενότητα με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το KALT στο Μουσείο Μπενάκη
27.12.2016 11:56
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, σοπράνο, συνθέτις και πιανίστα της avant-garde σκηνής, γνωστή για τις τολμηρές ερμηνείες και συνθέσεις της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό αλλά και την ανασύνθεση της κλασσικής φόρμας, παρουσιάζει την performance «KALT» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στις 27 Ιανουαρίου 2017.
08.11.2016 10:59
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα κάνει μια σειρά εμφανίσεων για το αγαπημένο της κοινό, με αφετηρία το art bar Ρότα στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την performance «Smile».
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Θέατρο Τεχνόπολις
26.08.2016 15:50
Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών, και θα βρίσκεται στο Θέατρο Τεχνόπολις την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.