Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Λυκαυγές της Άνοιξης

Λυκαυγές της Άνοιξης
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης διοργανώνει τη συναυλία στο Λυκαυγές της Άνοιξης με Ύμνους, θρήνους και τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από την ελληνική και την αραβική Ανατολή με το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς και τη Λιβανέζα ψάλτρια Carole Lahoud.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ύμνους και τραγούδια από την μουσική παράδοση των Χριστιανών του Λιβάνου και της Συρίας, θρηνητικά τραγούδια από την δημώδη ελληνική  παράδοση, λόγια μουσική της Κωνσταντινούπολης, αλλά και το έργο Προσμονή του Κυριάκου Καλαϊτζίδη εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο ομώνυμο θεατρικό αναλόγιο του 1996.  

Μια μοναδική συναυλία και μια μοναδική βραδιά πλημμυρισμένη από τα ηχοχρώματα της Ανατολής παραδομένα στη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας. Το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς που βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ραδιοφωνία με το Prix \"France Musique des Musiques Du Monde\" απαρτίζεται από τους μουσικούς: Κυριάκος Πετράς – βιολί , Κυριάκος Καλαιτζίδης – ούτι, Άλκης Ζοπόγλου – κανονάκι, Δρόσος Κουτσοκώστας – τραγούδι, Βασίλης Τζωρτζίνης – κοντραμπάσο, Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά, Ηλίας Ανδρεουλάκης – πολίτικη και κρητική λύρα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.