Με μια μοναδική χορευτική παράσταση στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Κυριακή 3 Ιουλίου 2016) κορυφώνεται η φετινή διοργάνωση του 4oυ Φεστιβάλ Βollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece, Άννα Δημητράτου πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και από πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας.

Στην Παράσταση αυτή, θα εμφανισθούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές, χορευτικά γκρουπ και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς  και σύνολα. Θα είναι μαζί μας η Ινδή δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος SujataTaware – Κerikoppa, η ElinaKikili, με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό αλλά και τον τσιγγάνικο χορό, η Domenika Arnetzeder, o Sumon Rudra, οι αγαπημένοι μας Βαλεντίνη Μόσχου, Γιασεμή Καλαθάκη, Εριφίλη Νικολακοπούλου, Soraya Shoheib, Ελισάβετ Δακουτρού, Κλεονίκη Καραχάλιου, Ειρήνη Γεωργίου  και πολλοί άλλοι.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ (1-3 Ιουλίου 2016), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Βollywood Dance, ένα χαρούμενο πάρτυ καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Ας γίνουμε όλοι «μύστες» της  αέναης χορευτικής δημιουργίας , δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ’ όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ: www.bollywoodfestival.gr