Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 τελευταίες παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 28 και 29 Ιουνίου 2016 στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Το έργο

Ο Μάικ Κένι είναι Βρετανός συγγραφέας, πολύ γνωστός στη Μεγάλη Βρετανία για τη συγγραφή έργων για νέους και εφήβους. «Το αγόρι με τη βαλίτσα» ασχολείται με το ταξίδι ενός νεαρού αγοριού καθώς εγκαταλείπει την παθούσα πατρίδα του για να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια ευημερούσα μεγαλούπολη του υποτιθέμενου ανεπτυγμένου κόσμου.

Το ταξίδι δεν είναι εύκολο, ούτε ο προορισμός παραδεισένιος. Υπάρχει κάτι όμως μέσα σε αυτό το αγόρι που του δίνει τη δύναμη να συνεχίζει, να αγωνίζεται για αυτό που πολύ απλά λέμε ζωή. Αυτό που πολλοί το έχουμε και το αφήνουμε να χάνεται, να γλιστράει μέσα από τα χέρια μας. Είναι η ελπίδα; Είναι η αγάπη; Είναι απλώς μία ιστορία, ένας μύθος;

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» δεν είναι απλώς μία μεταναστευτική ιστορία. Είναι η αναζήτηση αυτής της χαμένης ελπίδας. Αυτού του «κάτι» που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε όταν όλα γύρω μας καταρρέουν.

Η παράσταση

Κείμενο: Μάικ Κένι

Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Χραπανά

Φροντιστηριακά αντικείμενα: Λήδα Σιμώτα Ελ Τζαγιούσι

Ηθοποιοί: Λέανδρος Αραβιάδης, Βιργινία Γιάγκου, Γιώργος Γκάλπας, Μανταλένα Καραβάτου, Μυρτώ Παπούλια, Αιμιλιάνα Τσουκαλά

Γραφιστική επιμέλεια: Βιργινία Γιάγκου

Επόπτης Καθηγητής: Μιχαήλ Μαρμαρινός

          

Μία παράσταση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Σκηνοθεσία 4» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με διδάσκοντα τον καθηγητή Μιχαήλ Μαρμαρινό.