Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα

Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα

Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση .

Μια ανθρώπινη μελέτη πάνω στη χορογραφική δημιουργία. Πώς χρησιμοποιώ τις δεξιότητες και τις αδυναμίες των ερμηνευτών για να πλησιάσω στο προσωπικό μου όραμα.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η χορογραφική σύνθεση.

Κάθε συμμετέχοντας θα δημιουργήσει με ομάδα της επιλογής του μια μικρή χορογραφία , περνώντας από όλα τα στάδια της έμπνευσης, του casting, του brainstorming, της οργάνωσης της ιδέας, του αυτοσχεδιασμού καθώς και της τελικής σύνθεσης. Στο τέλος θα γίνει προσομοίωση της «παραγωγής» με κοστούμια, αντικείμενα, φωτισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο οι εν δυνάμει χορογράφοι θα δημιουργήσουν είναι ανθρωποκεντρικός και δίνει έμφαση κυρίως στο πώς οι άνθρωποι-ερμηνευτές επηρεάζουν τη δημιουργική διαδικασία και πώς ο χορογράφος-συντονιστής εμπνέεται από αυτούς χωρίς να χάνει τον αρχικό του στόχο.

Κάθε συμμετέχοντας-χορογράφος μπορεί να προσκαλέσει από ένα έως τέσσερα άτομα-ερμηνευτές (oικονομική συνεισφορά ερμηνευτών-προσκεκλημένων με donation).

Μέγιστος αριθμός χορογράφων: 12.

Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο τέλος του σεμιναρίου.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας. Εκεί εμπνεύστηκε τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).

Σχετικές ειδήσεις
Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία: σεμινάριο στον Κινητήρα
01.02.2017 17:20
Με αφορμή το βραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing) των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο, η Ιόλη Ανδρεάδη και η Μελίνα Θεοχαρίδου ετοιμάζουν για τον Κινητήρα ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο γύρω από τη διάδραση στη σύγχρονη βρετανική δραματουργία.
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.