Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Where I am now

Where I am now
Αποσπάσματα από τον “Ανύπαρκτο χρόνο” του Επίκουρου έρχονται σε “διάλογο” με... γερμανικά λογιστικά τεφτέρια με υπεύθυνους τους εικαστικούς Σαράντη Γκάγκα και Wolfgang Brenner σε μια δουλειά, συνέχεια της πεντάχρονης συνεργασίας τους υπό τον τίτλο Where I am now στον Τεχνοχώρο Vlassis Art.com.

Ο Γερμανός Wolfgang Brenner - που διδάσκει παράλληλα σε γερμανικό Πανεπιστήμιο - ζωγραφίζει, σχεδιάζει, παίρνει φωτογραφίες, γράφει, τυπώνει, οριοθετεί και υιοθετεί ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, ψάχνει και βρίσκει την ουσία, τοποθετεί, τακτοποιεί βάζει όρια, αφήνει ίχνη γραφής για να δομήσει αλληλουχίες μεταξύ αντικειμένων και εικόνας. Πειραματίζεται, δοκιμάζει, χρησιμοποιεί γνωστά μοτίβα και δημιουργεί νέα.

Ο έτερος καλλιτέχνης του εικαστικού αυτού διαλόγου, ο Σαράντης Γκάγκας μοιάζει να κλείνει προηγούμενα κεφάλαια τεχνικών και να ξεκινάει την αφήγηση νέων εικαστικών ιστοριών. Αυτή τη φορά αφήνει πίσω του λάδια, ακρυλικά, χαρτιά και καμβάδες προς χάριν της γνωριμίας του μ\' ένα νέο μέσο που φαίνεται να τον γοητεύει...το πλεξιγκλάς.

Σχετικές ειδήσεις
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Αμφίσημος Λόγος: Έκθεση του Σαράντη Γκάγκα στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
20.04.2016 15:17
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου, η έκθεση του Σαράντη Γκάγκα με τίτλο ΑΜΦΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
18.04.2016 15:11
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.