Μετά από 2 χρόνια γεμάτα ανθρώπους, ιστορίες, συνεργασίες, δράσεις, εργαστήρια, περιπάτους, δημοσιεύσεις, αρχιτεκτονική, θέατρο, τεχνολογία, σινεμά, μουσικές, το NEON Community Project | Αιγάλεω Σίτι σε οργάνωση και επιμέλεια της locus athens, ολοκληρώνεται αυτή την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20.00 στο Άλσος Μπαρουτάδικο.

Το Community Project είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2014, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Το Community Project αποτελεί ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες. Το Αιγάλεω Σίτι εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΝΕΟΝ για το 2014-2016.

Πρόγραμμα

20.00 – 21.00 | Παρουσίαση από τη locus athens των δύο χρόνων Αιγάλεω Σίτι και του βιβλίου του project σε σχεδιασμό της Βασιλικής-Μαρίας Πλαβού. Παρουσίαση από τους αρχιτέκτονες Point Supreme της κυκλικής παιδικής χαράς.

21.00 – 23.00 | Προβολή της μικρού μήκους ταινίας Στο Σίτι (2016) σε σκηνοθεσία του Αυρήλιου Καρακώστα και της ταινίας Richard III (1995) σε σκηνοθεσία του Richard Loncraine. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Athens Open Air Festival.