Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Gilles Peterson

Gilles Peterson
Ο γνωστός παραγωγός και dj  Gilles Peterson έρχεται στο Bios για να παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες συλλογές που κυκλοφορούν στην αγορά της ρυθμικής μουσικής, με παλιό αλλά και σύγχρονο ήχο όπως μόνο εκείνος ξέρει να επιμελείται…

Ο Peterson αν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο πατέρας της σύγχρονής βρετανικής χορευτικής σκηνής, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ανήσυχος θείος της.  Με την ίδρυση θρυλικών εταιρειών όπως η Acid Jazz και η Talking Loud οριοθέτησε τον νέο ήχο στην dance μουσική που είχε αρχίσει να δημιουργείται στα πιο περίεργα προάστια του Λονδίνου.

Η εκπομπή του στο BBC Radio 1 του Λονδίνου βρίσκεται μέσα στις καλύτερες του κόσμου, ενώ όχι μόνο έχει βοηθήσει να αναδειχθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, αλλά συνεχίζει μετά από τα πρώτα του parties στο θρυλικό Dingwalls να παρουσιάζει τα πολυσυλλεκτικά τους dj sets σε διάσημα clubs και φεστιβάλ όλου του κόσμου.   

 


Σχετικές ειδήσεις
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.
The Devil Tours Again: Οι Βρετανοί Monument στο πλευρό των θρυλικών RAGE!
17.08.2016 12:32
Οι Βρετανοί Monument, δύο μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του νέου τους album “Hair Of The Dog”, μας ανακοινώνουν την συμμετοχή τους στο “The Devil Tours Again” tour στο πλευρό των θρυλικών RAGE!
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Το Zz Jazz Quartet live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.03.2016 12:46
Σε ασυνήθιστες και πρωτότυπες διαδρομές θρυλικών έργων της τζαζ προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης το Zz Jazz Quartet, το οποίο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.