Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, φιλοξενεί τη διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση "Συναισθησία - Solomon's Case" σε Έρευνα – Visuals – Μουσική: μastroKristo, κατά την διάρκεια της οποίας, ο επισκέπτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις.

Τι γεύση έχουν οι νότες που παράγουν τα μουσικά όργανα; Και τι μυρωδιά έχει το νόημα των λέξεων;

Όταν η όραση, η όσφρηση, η αφή, η γεύση και η ακοή μπερδεύονται τότε ο άνθρωπος βιώνει μια κατάσταση η οποία ονομάζεται Συναισθησία. Σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης όπως ο Wassily Kandinsky, ο Olivier Messiaen, ο Duke Ellington αλλά και της επιστήμης όπως ο Nikola Τesla, ήταν συναισθητικοί. Στην περίπτωση του Σόλομον Βενιαμίνοβιτς Σερεσέβσκι, κάθε ήχος που άκουγε, απευθείας του δημιουργούσε μια αίσθηση φωτός και χρώματος, και επίσης, μια αίσθηση γεύσης και αφής ταυτόχρονα!

Μέσω της διαδραστικής εγκατάστασης Solomon's Case, ο καλλιτέχνης επιθυμεί και προσπαθεί να δημιουργήσει στο θεατή συναισθητικές εμπειρίες, προσκαλώντας τον να πληροφορηθεί για το φαινόμενο της συναισθησίας αλλά και για το μοναδικό τρόπο που αντιλαμβανόταν τη ζωή ο Σόλομον Βενιαμίνοβιτς Σερεσέβσκι (1886-1958).

Το πρότζεκτ "Συναισθησία - Solomon's Case" περιλαμβάνει:

Ζωντανούς Ψηφιακούς Πίνακες Ζωγραφικής (όραση)
Πρωτότυπες Μουσικές Συνθέσεις (ακοή)
Ροφήματα (γεύση)
Αρώματα (όσφρηση)
Ξυλόγλυπτες Διαδραστικές Κατασκευές (αφή)

Έρευνα - Visuals - Μουσική: μastroKristo

Βιογραφικό Καλλιτέχνη:

Ο μastroKristo (Χρήστος Παραπαγκίδης) γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1984 και από το 2005 ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Ερασιτέχνης Ξυλουργός, αλλά με πολυετή παρουσία ως μουσικός και τεχνικός σε σημαντικές παραγωγές της ελληνικής δισκογραφίας και έχοντας συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Δήμητρα Γαλάνη, Διάφανα Κρίνα, Μάνος Αχαλινοτόπουλος, Βασίλης Μαντζούκης, Μάρθα Φριντζήλα , Μελίνα Κανά , Λεωνίδας Μπαλάφας, Κύριος Κ., Rootless Root κ.α., κάνει τα πρώτα του βήματα ως δημιουργός και συστήνεται στο κοινό μέσω της Διαδραστικής Οπτικοακουστικής Εγκατάστασης "Συναισθησία - Solomon's Case".

Σημαντικές Στιγμές:

2002: 'Ελληνική παρουσία και συμμετοχή στο Red Bull Music Academy (Brasil - Sao Paolo)
2005-2010: Βοηθός του μουσικού παραγωγού Χρυσόστομου Μουράτογλου (Sierra Studios)
2008: Assistant Mixing Engineer του Goetz Botzenhardt (Faithless, Bjork, U2, Paul Weller)
2010 - 2016: Freelancer Music Producer & Engineer
2016: Δημιουργός της Οπτικοακουστικής Εγκατάστασης "Συναισθησία - Solomon's Case"

www.mastroKristo.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Perception: η εγκατάσταση τεχνολογικού design του Γιάννη Βογδάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 11:29
Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Πρότζεκτ ΑΤΛΑΣ, του Παναγιώτη Βελιανίτη στην Πειραιώς 260
30.05.2016 17:02
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 την διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση του Παναγιώτη Βελιανίτη, με τίτλο Πρότζεκτ ΑΤΛΑΣ.