Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Flashback στα έργα της Ρένας Παπασπύρου

Flashback στα έργα της Ρένας Παπασπύρου
Χαρακτηριστικά έργα της Ρένας Παπασπύρου από το 1975 και μετά θα γεμίσουν του χώρους του Μακεδονικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο εγκαινιάζει μία αναδρομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, υπό τον τίτλο Flashback.

Ο τίτλος Flashback επιλέχτηκε για την έκθεση θέλοντας να δείξει μια ματιά προς τα πίσω, ένα προβολέα που εστιάζει σε στιγμές και έργα που καθόρισαν και ξετύλιξαν στο χρόνο το σκεπτικό που σφραγίζει τη δουλειά της Ρένας Παπασπύρου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα της, παρμένα από τις ενότητες Επεισόδια στην Ύλη, Δράση Στίλπωνος 7, Γεωγραφίες,  Εικόνες στην Ύλη, Μαγικά Δωμάτια, Βaalbecks, Συνειρμικές Εικόνες, Ο Τοίχος, Αστερισμοί και Η Απόλυτη Ορατότητα με Τυφλώνει.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο κ. Ντένης Ζαχαρόπουλος,  καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσείου, ενώ την έκθεση θα συνοδεύει βιβλίο σχετικό με το έργο της, με κείμενα των Ντένη Ζαχαρόπουλου, Μαρίας Μαραγκού, Κατερίνας Κοσκινά  και της ίδιας της καλλιτέχνιδας, από τις εκδόσεις Futura.

Σχετικές ειδήσεις
Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ: έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
21.09.2016 14:39
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά η έκθεση «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Έκθεση με έργα της Pascaline Bossu στο Μουσείο Ηρακλειδών
05.05.2016 16:43
Το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει στις 12 Μαΐου 2016 την έκθεση Pascaline Bossu: Σχέδια - Ζωγραφιές - Φωτογραφίες, Στιγμιότυπα από την Ελλάδα.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.