Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Flashback στα έργα της Ρένας Παπασπύρου

Flashback στα έργα της Ρένας Παπασπύρου
Χαρακτηριστικά έργα της Ρένας Παπασπύρου από το 1975 και μετά θα γεμίσουν του χώρους του Μακεδονικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο εγκαινιάζει μία αναδρομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, υπό τον τίτλο Flashback.

Ο τίτλος Flashback επιλέχτηκε για την έκθεση θέλοντας να δείξει μια ματιά προς τα πίσω, ένα προβολέα που εστιάζει σε στιγμές και έργα που καθόρισαν και ξετύλιξαν στο χρόνο το σκεπτικό που σφραγίζει τη δουλειά της Ρένας Παπασπύρου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα της, παρμένα από τις ενότητες Επεισόδια στην Ύλη, Δράση Στίλπωνος 7, Γεωγραφίες,  Εικόνες στην Ύλη, Μαγικά Δωμάτια, Βaalbecks, Συνειρμικές Εικόνες, Ο Τοίχος, Αστερισμοί και Η Απόλυτη Ορατότητα με Τυφλώνει.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο κ. Ντένης Ζαχαρόπουλος,  καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσείου, ενώ την έκθεση θα συνοδεύει βιβλίο σχετικό με το έργο της, με κείμενα των Ντένη Ζαχαρόπουλου, Μαρίας Μαραγκού, Κατερίνας Κοσκινά  και της ίδιας της καλλιτέχνιδας, από τις εκδόσεις Futura.

Σχετικές ειδήσεις
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.
Πέρα από την κοινή λογική: έκθεση με έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.01.2016 12:45
Η έκθεση «Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.
Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ: Αναδρομική έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο
18.12.2015 10:54
Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος εγκαινιάζει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τη μεγάλη αναδρομική έκθεση «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ».
Kούλα Μαραγκοπούλου - Μικρή Αναδρομική: Έκθεση στο Μουσείο Μπουζιάνη
07.12.2015 12:10
Το Μουσείο Μπουζιάνη εγκαινιάζει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 την έκθεση Kούλα Μαραγκοπούλου - Μικρή Αναδρομική, τιμώντας μια από τις κυριότερες εκπροσώπους του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα και μαθήτρια του Γ. Μπουζιάνη.