Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl

Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl

Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20.00 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του Όθωνα στο Θησείο.

 

“...χωρίς να το ξέρω, είχα ανοίξει ένα παράθυρο που βγάζει σε κάτι άλλο...” - Marcel  Duchamp

 

Ανεξάρτητα από τις αρχικές προθέσεις κάποιου που ξεκινά να ασχολείται με τη ζωγραφική, πάντα πρόκειται για “ένα παράθυρο που βγάζει σε κάτι άλλο”. Η παρατήρηση των πραγμάτων, η ανάλυση των δεδομένων τους, η σύνθεσή τους, κι’όλα αυτά μέσα από τη φαντασία, τις εκφραστικές ανάγκες και, τελικά, την προσωπικότητα του καθενός, οδηγούν πάντα σ’ έναν καινούριο τρόπο θέασης.

 

Η σπουδή της ζωγραφικής είναι μια διαδικασία χωρίς τέλος. Η αναζήτηση μιας προσωπικής εικαστικής γλώσσας περνά μέσα από παρατήρηση, φαντασία, διαπιστώσεις, δοκιμές, αλλά και αμφισβητήσεις, αναθεωρήσεις, και συχνά επανεκκινήσεις. Δεν πρόκειται για μια ευθεία πορεία με ευδιάκριτο τελικό στόχο, αλλά για ένα ταξίδι με πολλές ενδιάμεσες στάσεις, ανακαλύψεις και εκπλήξεις, μοναδικό για τον καθένα, χαρακτηρισμένο απ’ τους δικούς του και μόνο τρόπους, από τα δικά του προσωπικά οράματα. Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα εκ των ων ουκ άνευ ζητούμενο για τον μαθητευόμενο στην τέχνη αλλά και για το δάσκαλό του, είναι αυτό ακριβώς: η ανακάλυψη και η εξέλιξη του προσωπικού στίγματος, η δημιουργία ενός έργου με δικό του χαρακτήρα, ενός έργου sui generis.

 

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή έργων 18 μαθητών του εργαστηρίου, ενηλίκων και παιδιών. Πρόκειται για έργα που δημιουργήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με τη χρήση ποικίλων υλικών, υπό την επίβλεψη της εικαστικού και καθηγήτριας του εργαστηρίου Ελισάβετ Διονυσίου

 

Επιμελήτρια έκθεσης: Αιμιλία Σωτήρχου

Διοργάνωση: Αθηνά Κεφαλοπούλου

 

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

 

Η σχολή εικαστικών τεχνών Art.Edu απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά που ελκύονται από τις εικαστικές τέχνες, είτε ασχολούνται ήδη και θέλουν να εξελιχθούν είτε ξεκινούν τώρα. Απευθύνεται επίσης σε υποψήφιους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, σχετικών ΑΕΙ – ΤΕΙ και σε όσους ενδιαφέρονται να ετοιμάσουν portfolio. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει Ιστορία Τέχνης, Σπουδή Γυμνού Μοντέλου, και επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί. 

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
America: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.06.2016 11:27
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο America.
Ciò che vedi e: Έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στη γκαλερί του The Sowl
28.03.2016 15:16
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή με τίτλο “Ciò che vedi e”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.