Ο Στέφανος Κορκολής ανοίγει το φετινό πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 1 & 2 Ιουλίου, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Βασισμένη  στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μοναδική μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Πρόκειται για δύο μαγικές βραδιές που δεν πρέπει να χάσετε, στις οποίες θα έχουμε και τη χαρά ν’ ακούσουμε σε πρώτη παγκόσμια το “Μαουτχάουζεν” για φωνή και πιάνο, σε μεταγραφή του ίδιου του συνθέτη με τον Στέφανο Κορκολή, όπως, επίσης, και αποσπάσματα από τον επερχόμενο δίσκο, που ανήκει στα «Προδομένα» έργα του Μ.Θεοδωράκη, σε ποίηση της Δήμητρας Μαντά, με τίτλο «Μια θάλασσα γεμάτη μουσική», για πιάνο, φωνή και βιολοντσέλο. Στο βιολοντσέλο η Μαριλίζα Παπαδούρη


Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη, κατ ‘ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία (στα οποία ο Στέφανος Κορκολής όποτε ήταν  δυνατόν παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων) κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο σκηνές από την παράσταση:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ*


1ΜΕΡΟΣ

 

Μικρή Σουίτα για Πιάνο

Μίκης Θεοδωράκης

 

Φαίδρα

Μ.Θεοδωράκης/Γ.Θεοδωράκης

 

Του Μικρού Βοριά

Μ.Θεοδωράκης/Ο.Ελύτης

 

Την Πόρτα ανοίγω το βράδυ

Μίκης Θεοδωράκης/Τ.Λειβαδίτης(διασκευή για πιάνο Σ.Κορκολής)

 

Τα’δατε Τα’Μάθατε

Μ.Θεοδωράκης/Ο.Ελύτης

                                                  

Βάρκα στο Γυαλό

Μ.Θεοδωράκης

 

Απρίλη μου

Μίκης Θεοδωράκης

                                                   

Σε Πότισα Ροδόσταμο

Μίκης Θεοδωράκης/Νίκος Γκάτσος


2οΜΕΡΟΣ

 

Μαουτχάουζεν

Μ.Θεοδωράκης/Ί.Καμπανέλλης

Μεταγραφή για πιάνο & φωνή  Σ.Κορκολής,

με την έγκριση και συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη

Ά Παγκόσμια Εκτέλεση

 

Χαρταετοί

Μ.Θεοδωράκης (διασκευή για πιάνο Στέφανος .Κορκολής)

                                                       

Και Σ’αγαπώ

Μ.Θεοδωράκης/Δ.Μαντά

 

Ο κύκλος του Νερού

Μ.Θεοδωράκης/Δ.Μαντά

 

Χρώματα Νυχτερινά

Μ.Θεοδωράκης/Δ.Μαντά

 

Η Μαργαρίτα Μαργαρώ

Μ.Θεοδωράκης

 

Μυρτιά

Μ.Θεοδωράκης/Ν.Γκάτσος

 

 Άρνηση

Μίκης Θεοδωράκης/Γιώργος Σεφέρης

 

Δρόμοι Παλιοί

Μ.Θεοδωράκης/Μ.Αναγνωστάκης

 

Στρώσε το στρώμα σου

Μ.Θεοδωράκης/Ί.Καμπανέλλης

 

Ζορμπάς

Μ.Θεοδωράκης(διασκευή-φαντασία για πιάνο Σ.Κορκολής

 

*Η σειρά των κομματιών ενδέχεται να αλλάξει κατά την διάρκεια του προγράμματος.



Διαβάστε επίσης: Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!


Αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.