Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Από το …Μηδέν vol.2”: Καλοκαιρινά εργαστήρια στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Από το …Μηδέν vol.2”: Καλοκαιρινά εργαστήρια στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο στο λιμάνι, 12-15.07 & 19-22.07, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με δύο αλλιώτικα καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ξεκινώντας... από το Μηδέν!  

Το πρόγραμμα , που έχει οργανωθεί από τους μουσειοπαιδαγωγούς του ΚΜΣΤ και τους συνεργάτες τους,  απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και μας υποδέχεται στον κόσμο του design, της αρχιτεκτονικής, της κίνησης, του φωτός και των κυκλωμάτων.

Οι μικροί μας φίλοι –συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να έχουν μαζί τους καπέλο, παγούρι, και δεκατιανό για το ενδιάμεσο μικρό διάλειμμα!

Αναλυτικά το πρόγραμμα & πληροφορίες εγγραφής

“από το …Μηδέν vol.2”
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι)

Α’ κύκλος: Τρίτη 12 - Παρασκευή 15 Ιουλίου

Το θέμα το πρώτου εργαστηρίου θα κινηθεί γύρω από τον κόσμο του design και της αρχιτεκτονικής. Με σημείο εκκίνησης την έκθεση με αντικείμενα design της συλλογής  του Στέργιου Δελιαλί που θα φιλοξενείται εκείνο το διάστημα στο ΚΣΤΘ, θα εμπνευστούμε μέσα από διάφορα αντικείμενα-εκθέματα για να φτιάξουμε απλές αλλά και πολύπλοκες κατασκευές, που έχουν να κάνουν  με καθημερινά αντικείμενα μικρής και μεσαίας κλίμακας (π.χ. φωτιστικά, μακέτες επίπλων κ.ά).

Β’ κύκλος: Τρίτη 19 - Παρασκευή 22 Ιουλίου

Το δεύτερο εργαστήριο θα είναι επίσης κατασκευαστικό και θα εμπλέξει την τεχνολογία. Φτιάχνουμε κυκλώματα με μπαταρίες, κατασκευές με χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά , μηχανές που κινούνται, δονούνται, αναβοσβήνουν παίρνουν μορφές και φτιάχνουν σχηματισμούς και πορείες.

Ομάδα εργασίας: Εύη Παπαβέργου & Κατερίνα Παρασκευά / Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΜΣΤ

Κατερίνα Μπακαλιού / Αρχιτέκτονας
Ιωάννα Μυρτώ Χατζηγεωργίου / Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
27.01.2017 15:48
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Εργαστήρια Animation για παιδιά από το Exile Room στο ΚΠΙΣΝ
09.01.2017 11:22
Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μάλιστα δωρεάν!
Εργαστήριο για εφήβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
23.08.2016 12:17
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη φωτογραφία για εφήβους ηλικίας 13-16 χρονών.
Ας ντυθούμε... με Τέχνη!: θερινά εργαστήρια στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
10.06.2016 16:38
Tο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στα θερινά μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης με τίτλο “Ας ντυθούμε... με Τέχνη!”
Lost in Port: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
18.05.2016 10:33
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του ΦΚΘ, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.