Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ανάσες: amiira - Klaus Gesing, Björn Meyer & Samuel Rohrer στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ

Ανάσες: amiira - Klaus Gesing, Björn Meyer & Samuel Rohrer στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ

Tο Goethe-Institut Thessaloniki και το πολιτιστικό γραφείο United World παρουσιάζουν την όγδοη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ»: Klaus Gesing / Björn Meyer / Samuel Rohreramiira, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, στις 21:00 στην αίθουσα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης».

 

Ο κλαρινετίστας Klaus Gesing (Γερμανία), ο μπασίστας Björn Meyer (Σουηδία) και ο κρουστός Samuel Rohrer (Ελβετία / Γερμανία) έχουν συμπράξει σε διάφορα σχήματα στο παρελθόν. Η μεγάλη τους πείρα και το εφευρετικό τους πνεύμα αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού του νέου τρίο στο οποίο η αγάπη για την περιπέτεια και τον αυτοσχεδιασμό προηγείται της ανάγκης για την εκτέλεση «γραμμένων» συνθέσεων.

 

Σε μια γοητευτική συνύπαρξη ακουστικοί και ηλεκτρονικοί ήχοι, γήινες αλλά και αιθέριες γραμμές μπάσου, grooves και ενεργητικές ατμόσφαιρες των κρουστών αναμιγνύονται με το «γεμάτο» ηχόχρωμα του μπάσου κλαρινέτου και δημιουργούν μια πολυεπίπεδη ηχητική δομή που εξελίσσεται σαν φυσικός οργανισμός από τη σιωπή στην υπνωτική ομορφιά.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ. και με την υποστήριξη της Aegean Airlines, του «Ουζερί Αριστοτέλους» και του ξενοδοχείου «Queen Olga».

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο Εγχόρδων και πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
09.03.2016 13:04
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται στις 13 Μαρτίου 2016 με πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με άξονα συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.
Free Thrazz: συναυλία σύγχρονης μουσικής στο Βeton7
26.02.2016 17:06
Το Beton7 μας προσκαλεί σε μια συναυλία σύγχρονης μουσικής με αναφορές στη τζαζ και στην κλασική πιανιστική φιλολογία, που μεταμορφώνει την αρχιτεκτονική σε ρυθμό και την κίνηση σε μουσική φράση.
Η δημοτική μας μουσική παράδοση ερμηνευμένη στο πιάνο από τον Μάνο Σαριδάκη
10.11.2015 12:03
Ο Μάνος Σαριδάκης έρχεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκκας και παρουσιάζει δημοφιλή δημοτικά τραγούδια.
Συναυλία του σχήματος «Ονειρέματα» στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας
04.11.2015 13:18
Ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα θα εμφανιστεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 15 Νοεμβρίου.