Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Γρηγόρης Βασίλας και οι "Πυρήνας" στο Θέατρο Βράχων

Ο Γρηγόρης Βασίλας και οι

O Γρηγόρης Βασίλας, ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού και το συγκρότημα «ΠΥΡΗΝΑΣ», συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο στον χώρο της λαϊκής μουσικής, και μας προσκαλούν να το απολαύσουμε σε μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων .

Είναι μία άλλη προσέγγιση του λαϊκού ήχου, που από σταθερός ρεμπετολαϊκός μεταλλάσσεται σε φαντασία, όνειρα, χρώματα και αρώματα και φέρνουν κοντά τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλους μας μέσα στις δεκαετίες άνθισης του ρεμπέτικου-λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού.

Συνδυάζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία το παλιό με το νέο και καταφέρνει οι συνθέσεις του να είναι προσιτές σε μικρούς και μεγάλους και εκτελεσμένες με τρόπο που το μπουζούκι στα χέρια του να φαντάζει σαν ένα όργανο για όλα τα είδη μουσικής.

Τα τραγούδια αυτά συνδέονται μεταξύ τους με κείμενα που αναφέρονται στις ιδιαίτερες αποχρώσεις της κάθε εποχής, πώς αυτές επηρέασαν την ελληνική μουσική και που φέρουν την υπογραφή μεγάλων δημιουργών.

Ολοκληρώνοντας τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο σε στίχους του σπουδαίου στιχουργού Κώστα Φασουλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες από τον Παντελή Θαλασσινό, την Σταυρούλα Μανωλοπούλου και την Χριστίνα Λάμπρου , συμμετέχει με τον «Πυρήνα» στο φεστιβάλ «στη σκιά των Βράχων» Δήμων Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού, και έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη δουλειά του σε όλον τον κόσμο που θέλει να ακούσει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μια άλλη προσέγγιση της λαϊκής μουσικής.  

Ο Γρηγόρης Βασίλας έχει μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, επενδύοντας μουσικά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Με την μακρόχρονη διδακτική του εμπειρία κάνει διαλέξεις και σεμινάρια για το μπουζούκι.

Παρουσίαση: Βασίλης Χατζηϊακώβου - εκδότης
Απαγγελία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος - ηθοποιός
Σολίστας του μπουζουκιού: Νίκος Τατασόπουλος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ
μπουζούκι, τραγούδι: Γρηγόρης Βασίλας, Θοδωρής Στούγιος
κοντραμπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος
κιθάρα, τραγούδι: Γιάννης Ευαγγέλου
πιάνο: Φίλιππος Παχνιστής
κλασική κιθάρα: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος
ακορντεόν: Αλέξανδρος Καμπουράκης
τραγούδι: Σταυρούλα Μανωλοπούλου
μηχανικοί ήχου: Γιώργος Καρυώτης, Ευτύχης Γιαννακούρας

Σχετικές ειδήσεις
Αναστάσιος Ράμμος: Ο νέος νικητής του Jumping Fish
20.10.2016 10:03
Ο Αναστάσιος Ράμμος με το τραγούδι του "Όλα Τα Μυστικά", είναι ο νέος "Καλλιτέχνης του Τριμήνου" μέσα από το διαγωνισμό του JumpingFish.gr, το portal που αναλαμβάνει την ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή!
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Ο Νίκος Ξυδάκης στο Ρυθμός Stage
07.01.2016 16:34
"...Κέρματα είναι του δρόμου που από άλλους πέσανε, τα τραγούδια που έχω γράψει και δεν σου αρέσανε…" Διαμαρτύρεται ένα από αυτά τα τραγούδια και πάνω σε αυτή την ιδέα και αυτό το κλίμα χτίζεται το πρόγραμμα που παρουσιάζει στο "Ρυθμός Stage" ο Νίκος Ξυδάκης, για τρεις μοναδικές παραστάσεις, τα Σάββατα 16, 23 και 30 Ιανουαρίου.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.