Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art

Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art

Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.

 

Προσεγγίζοντας το έργο με εργαλεία τη Βιο-δυναμική και τον Παριστάμενο Ποιητικό Λόγο, τις μεθόδους του Εργαστηρίου για το σώμα και τον λόγο, η Μήδεια αποκτά μορφή μέσα από τις σωματικές δράσεις που αποτυπώνουν τα βιώματα του performer, όπως αυτά προκύπτουν με αφορμή λέξεις του κειμένου, λέξεις που παύουν να είναι φορείς νοημάτων, εντοπίζονται ως σημαίνοντα και επανανοηματοδοτούνται σε παρόντα χρόνο, στη διάρκεια της performance.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μήδεια δεν υπάρχει πριν και μετά. Γίνεται αυτό που παρίσταται κάθε στιγμή του performing, δημιουργείται στο εδώ και το τώρα. Ένα εδώ που πλαισιώνεται από εικαστικά και ηχητικά τοπία που ενσωματώνουν και ενσωματώνονται από τον performer και ένα τώρα που μένει ανοιχτό στην ερμηνεία του θεατή-μάρτυρα της κάθε στιγμής.

 

Μήδεια. Παιδοκτόνος, απατημένη σύζυγος ή βάρβαρη; Τίποτα από αυτά. Γυναίκα; «Μήτε γυναίκα. Μήτε άνδρας». Μια μορφή που αναζητά την ταυτότητά της. Μια μορφή που, μέσα στην έκσταση του Έρωτα, αναζητά την απόλαυση. Μήδεια-Lust.

 

Συντελεστές

 

Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθετική Διδασκαλία: Ιωάννης Μήτρου

Μορφή (Μήδεια): Μάρω Θεοδοσίου

Φωτιστικά Τοπία: Διονύσης Ζαφειρίδης

Εικαστική Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης

Εγκατάσταση: Ιωάννης Μήτρου

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Η χαρτοπαίχτρα από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος στο Μουσείο Μετάξης
12.07.2016 15:33
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, «Η χαρτοπαίχτρα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.