Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εμπερία φωτός, της Ελένης Πόταγα

Εμπερία φωτός, της Ελένης Πόταγα
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής την έκθεση της Ελένης Πόταγα – Στράτου με τίτλο Εμπειρία Φωτός. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 28 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Πέμπτη 28 Μαϊου.

Η έκθεση θα αποτελείται από πέντε μεγάλες εγκαταστάσεις – ενότητες και video που θα δημιουργούν ένα συνθετικό περιβάλλον , το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο θεατή να έχει μια προσωπική εμπειρία και βίωμα, του πως εκλαμβάνει ο ίδιος τη διάσταση του φωτός.

Οι εγκαταστάσεις αυτές, κατασκευασμένες από υλικά όπως plexiglass, γυαλί, νερό, καθρέπτης, αλουνίνιο, ξύλο, γυψοσανίδες και κυρίως φως, δεν αφορούν πλέον μόνο τη δημιουργό τους ή την γλυπτική της ως αποδιδόμενο έργο , αλλά γενικότερα τη σχέση του ανθρώπου - και συνεπαγωγικά όλων μας – με την έννοια «φως», σε συσχετισμό με τη θεματική των πέντε ενοτήτων: «Η Πρώτη Αισθηση», «Λαβύρινθος», «Η Καθαρή Ματιά», «Εμπειρία Φωτός» και «Στόχος».

Η Ελένη Πόταγα – Στράτου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παρίσι και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Newcastle University της Αγγλίας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πέντε ατομικές εκθέσεις (Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αθήνα, Πνύκα, Αθήνα, Αίθριο του Πανεπιστημίου της Βόννης, Γερμανία, Κήποι της Όπερας Καϊρου και Κήποι Σελλαλάτ, Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Αίθουσα Τέχνης ASTRA, Αθήνα). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εγκαταστήσει έργα της στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη , στη Βυτίνα κ.α. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσείο Μπενάκη: εκθεσιακό πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2016
30.08.2016 16:53
Το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει το εκθεσιακό του πρόγραμμα για τη νέα περίοδο. Παρακάτω δείτε τις εκθέσεις που θα εγκαινιαστούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2016.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
The pig and other stories: Έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στην γκαλερί Bernier-Eliades
27.04.2016 14:02
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο ”The pig and other stories”.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.
Απόφοιτοι 2012-2013: Έκθεση του Τμήματος Εικαστικών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
14.04.2016 14:13
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Απόφοιτοι 2012-2013» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.