Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής την έκθεση της Ελένης Πόταγα – Στράτου με τίτλο Εμπειρία Φωτός. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 28 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Πέμπτη 28 Μαϊου.

Η έκθεση θα αποτελείται από πέντε μεγάλες εγκαταστάσεις – ενότητες και video που θα δημιουργούν ένα συνθετικό περιβάλλον, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο θεατή να έχει μια προσωπική εμπειρία και βίωμα, του πως εκλαμβάνει ο ίδιος τη διάσταση του φωτός.

Οι εγκαταστάσεις αυτές, κατασκευασμένες από υλικά όπως plexiglass, γυαλί, νερό, καθρέπτης, αλουνίνιο, ξύλο, γυψοσανίδες και κυρίως φως, δεν αφορούν πλέον μόνο τη δημιουργό τους ή την γλυπτική της ως αποδιδόμενο έργο, αλλά γενικότερα τη σχέση του ανθρώπου – και συνεπαγωγικά όλων μας – με την έννοια «φως», σε συσχετισμό με τη θεματική των πέντε ενοτήτων: «Η Πρώτη Αισθηση», «Λαβύρινθος», «Η Καθαρή Ματιά», «Εμπειρία Φωτός» και «Στόχος».

Η Ελένη Πόταγα – Στράτου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παρίσι και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Newcastle University της Αγγλίας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πέντε ατομικές εκθέσεις (Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αθήνα, Πνύκα, Αθήνα, Αίθριο του Πανεπιστημίου της Βόννης, Γερμανία, Κήποι της Όπερας Καϊρου και Κήποι Σελλαλάτ, Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Αίθουσα Τέχνης ASTRA, Αθήνα). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εγκαταστήσει έργα της στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, στη Βυτίνα κ.α. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.