Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,

Από τις 5 το απόγευμα και φυσικά με δωρεάν είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ενδιαφέροντα σχήματα που θα γιορτάσουν μαζί μας, το καθένα με τον τρόπο του, την ημέρα της μουσικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00 Polyphonica Drums Team
Φουαγιέ Βιβλιοθήκης
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

17:30 Ομάδα Όπερας Δημοτικών Ωδείων Αμαρουσίου και Περιστερίου
Πολυχώρος
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Μαγεμένος Αυλός, W.A.Mozart:
1, Α΄ Σκηνή. Ταμίνο: Τάσος Δρακόπουλος , Τρείς ντάμες: Ειρήνη Τζαμτζη, Δομνικη Μπάγιου, Μαριάννα Σχοινά
2. Ντουέτο Papageno-Papagena   Papageno: Στέλιος Τσαντές Papagena: Δανάη Φιλιόγλου
3. Don Giovanni, W.A.Mozart. Ντουέτο La cidarem la mano. Don Giovanni: Λευτέρης Μάσσας Zerlina : Βάσια Λιάκουρη
4. Lakme, L.Delibes. Ντουέτο των λουλουδιών. Lakme: Δανάη Φιλιόγλου Malika: Δομνίκη Μπάγιου
5. Carmen, G. Bizet. ‘To τρίο των χαρτιών”. Carmen: Αμαλία Ραφτοπούλου   Mercedes: Βάσια Λιάκουρη   Frasquita: Βικτώρια Κανελλοπούλου
6. Οι Απάχηδες των Αθηνών, Ν. Χατζηαποστούλου. Τρίο “Πω πω τρελάθηκα”. Αρετούσα : Μαριάννα Σχοινά  Καρουμπας : Τάσος Δρακόπουλος , Καρκαλέτσος : Στέλιος Τσαντές          

18:00 Ομάδα Χορού Salsa Sinners – HOPA students
“Latin Jazz, Piano Wires. A Contemporary illusion.”
Πολυχώρος
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Βιογραφικά

Polyphonica Drums Team

Το Εργαστήρι Κρουστών, με αφρικανικά κυρίως τύμπανα, στο οποίο τα παιδιά συντονίζονται ρυθμικά στον κοινό ρυθμό της ομάδας και έρχονται σε επαφή με μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης. Απευθύνεται σε παιδιά 8-15 ετών.

Η POLYPHONICA έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και στις δράσεις της (χορωδία, τμήμα κρουστών, σύγχρονος χορός) συμμετέχουν περισσότερα από 120 παιδιά, που προέρχονται από 22 διαφορετικές χώρες.
Διδασκαλία κρουστών: Γιώργος Φασόλης

Ομάδα Όπερας Δημοτικών Ωδείων Αμαρουσίου, Περιστερίου

Μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών σκηνοθεσιών της όπερας επιχειρούν να παρουσιάσουν τα τμήματα μελοδραματικής των Δημοτικών ωδείων Αμαρουσίου και Περιστερίου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Χριστίνας Σπηλιακοπούλου. Την μουσική προετοιμασία έχει κάνει ο Μανώλης Παπαγιάννης σε αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες.

Σκηνοθεσία – διδασκαλία: Χριστίνα Σπηλιακοπούλου
Μουσική προετοιμασία: Μανώλης Παπαγιάννης

Ομάδα Χορού Salsa Sinners – HOPA students

Η ξεχωριστή αυτή χορευτική ομάδα επικεντρώνεται στον τρόπο έκφρασης του κάθε ανθρώπου μέσω της Λάτιν μουσικής, μιας παγκόσμιας πλέον γλώσσας με τόσες “διαλέκτους” όσοι είναι και αυτοί που τη χορεύουν.

H χορευτική κολεκτίβα, που έχει ταξιδέψει σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, έχει ήδη στο ενεργητικό της αναρίθμητους τίτλους, σημαντικές διακρίσεις και πολλά βραβεία, ενώ οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις έχουν ξεχωρίσει και έχουν κατακτήσει την αγάπη του κόσμου. Οι Salsa Sinners είναι η χορευτική ομάδα που έβγαλε τη Salsa από τις σχολές χορού και την έκανε τρόπο ζωής! Μια ψυχική εκτόνωση και ευεξία κόντρα στη σκληρή και αγχωτική καθημερινότητα του κόσμου.