Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, η ταράτσα του Πολυχώρου Μεταίχμιο  θα έχει θέα στη λεωφόρο Μαλεκόν της Αβάνας. Κάτω από τον έναστρο ουρανό των Εξαρχείων ταξιδεύουμε στην τροπική νύχτα της «πρωτεύουσας της Καραϊβικής» με όχημα τα βιβλία του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες

Ο «κουβανός απόγονος του Τσαρλς Μπουκόβσκι», όπως έχει εύστοχα χαρακτηριστεί ο Γκουτιέρες, περιγράφει στα μυθιστορήματά του την πολύπλευρη πραγματικότητα της χώρας του, εξαντλημένης και φτωχής, αλλά ταυτόχρονα ερωτικής και ξέφρενης. Μέσα από ερεθιστικές και πυκνές περιγραφές, το έργο του προσφέρει στους αναγνώστες την ολοζώντανη εικόνα των άγνωστων πλευρών της σύγχρονης Κούβας: της φτώχειας, του ρούμι, των φιλήδονων γυναικών, της απόλαυσης και της καταπίεσης. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο, ενώ το μυθιστόρημά του Ο βασιλιάς της Αβάνας μεταφέρθηκε το 2015 στον κινηματογράφο.

Ο ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Μιχάλης Μένεγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας και πρώην «άνθρωπός μας στην Αβάνα», και η μεταφράστρια Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη συζητούν για τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, τη λογοτεχνία και την Κούβα, με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα Βρόμικη σάρκα, ένα βιβλίο γεμάτο αντιθέσεις: φως και σκιά, ζωντάνια και απελπισία, απόλαυση και καταπίεση, στην Κούβα της κατάρρευσης των πάντων.

Τη βραδιά θα δροσίσει με mojitos και άλλα καλοκαιρινά cocktails που θα φέρουν την Καραϊβική κατευθείαν στο ποτήρι σας το αυθεντικό κουβανέζικο ρούμι HAVANA CLUB.

Φίλοι της Κούβας, της βρόμικης λογοτεχνίας, του κυνικού και εκρηκτικού Γκουτιέρες και της ξέφρενης ζωής, προσέλθετε!