Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας – FeCHA: Απολογισμός

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας – FeCHA: Απολογισμός

Μετά από 7 ημέρες προβολών, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας – FeCHA έριξε αυλαία την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Συνολικά προβλήθηκαν 14 ταινίες (δώδεκα πανελλήνιες πρεμιέρες, μία Αθηναϊκή πρεμιέρα και μία προβολή με ελεύθερη είσοδο) από την Ισπανία, την Αργεντινή, το Μεξικό, το Περού, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή και το Εκουαδόρ.

 

Πάνω από 3.000 θεατές αγκάλιασαν το φεστιβάλ: από την πρώτη μέρα υπήρχαν μεγάλες ουρές έξω από τον θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, όπου και έλαβε χώρα το φεστιβάλ.

 

Εκπρόσωποι των Ισπανόφωνων πρεσβειών και προξενείων χαιρέτησαν το φεστιβάλ, ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί κρατικοί οργανισμοί (ΕΟΤ, Υπ. Πολιτισμού, κ.α.), ΜΜΕ (Αθηνόραμα, ΣΙΝΕΜΑ , ΕΡΤ, κ.α.), κινηματογραφικά φεστιβάλ και εταιρείες διανομής (Νύχτες Πρεμιέρας, Πανόραμα Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ, Σπέντζος , Tanweer, κ.α.).

 

Με 6 sold out προβολές κι ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα που έλαβε τα καλύτερα σχόλια, ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για τον Ισπανικό και Λατινοαμερικάνικο πολιτισμό.

 

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού για τον Ιούνιο του 2017 με περισσότερες πρεμιέρες, καλεσμένους και δρώμενα.

 

¡Hasta el próximo añο!

 

*Η διοργανώτρια εταιρεία, Mooviereel, θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της προπώλησης και στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που αναγκάστηκαν να φύγουν, λόγω της μη συντήρησης της απαραίτητης υποδομής από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στο επόμενο φεστιβάλ η Mooviereel θα μεριμνήσει ώστε ο χώρος διεξαγωγής να είναι προσβάσιμος σε όλους. Εάν θέλετε να εκφράσετε τα παράπονά σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Ταινιοθήκης στο facebook.

Σχετικές ειδήσεις
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει αφίσα!
02.08.2016 10:43
Για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Ο Λουκάς Κατσίκας ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
25.05.2016 11:36
Με απόφαση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.
FeCHA - Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2016
13.05.2016 12:10
Στις 2 Ιουνίου 2016 ξεκινάει το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) και θα παρουσιάσει 13 πολυβραβευμένες ταινίες στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Πρόγραμμα προβολών Αθήνας
31.03.2016 15:51
Η 17η διοργάνωσή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 7 έως τις 13 Απρίλίου 2016.