Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών! του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

 Το νέο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μπορείτε να φανταστείτε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να κοιτούν τον ουρανό με απορία; Όλους ταυτόχρονα; Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία! Γιατί παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μουσικές ακούγονται από τον ουρανό… παράξενα σημάδια εμφανίζονται πάνω από πόλεις και χωριά και εξαφανίζονται σε μια στιγμή…

Κι είναι όλα αυτά ανεξήγητα. Γιατί βρισκόμαστε στα 1880. Κι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη κατακτήσει τον ουρανό. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια ιπτάμενη μηχανή που θα δουλεύει. Κανείς εκτός από έναν. Τον Ροβήρο!

Λίγα λόγια για τη σειρά

Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από το βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εξαιρετικά το ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα κείμενο, σε μία μοναδική έκδοση υψηλής αισθητικής. Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης τα: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος, Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά και 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο Ναυτίλος και άλλα μυστήρια του βυθού! 


Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).


Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου-διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην παιδική ζωγραφική και στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση. Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων από το 2004 και πολλά βιβλία της έχουν βραβευτεί. Το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο του Α. Παπαθεοδούλου «Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές». Το 2014 το βιβλίο «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία» της Μ. Αγγελίδου, αναγράφηκε στους τιμητικούς πίνακες του ΙBBY HONOUR LIST για την εικονογράφησή του. Το 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου για το βιβλίο της Α. Δαρλάση «Το Παλιόπαιδο». Παράλληλα διδάσκει εικαστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.