Ο Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με αξιόλογους συνεργάτες θα εμφανιστούν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μία βραδιά με ήχουν και εικόνες από τη Βραζιλία.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ΡΙΟ 2016, της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, βραζιλιάνικη αύρα θα φυσήξει τον Κήπο του Μεγάρου! Ένας από πιο αυθεντικούς εκφραστές της brazilian jazz στην Ελλάδα, o Πέτρος Κλαμπάνης προτείνει στο κοινό ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου. Η συναυλία έχει τίτλο «BΡΑΖίΛ» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Ο κοντραμπασίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης προσκαλεί στον Κήπο ένα σύνολο all-star μουσικών που αποτελείται από την Μιράντα Βερούλη (φωνή), την Κατερίνα Πολέμη (ακουστική κιθάρα, φωνή), τον Χρήστο Ραφαηλίδη (βιμπράφωνο), τον Σπύρο Μάνεση (πιάνο), τον Πέτρο Κλαμπάνη (κοντραμπάσο), τον Άγγελο Πολυχρόνου (κρουστά) καθώς και από ένα κουαρτέτο εγχόρδων με τους Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί), Παναγιώτη Αράπογλου (βιόλα) και Αλέξανδρο Μποτίνη (τσέλο). Το γκρουπ θα παρουσιάσει συνθέσεις των Hermeto Pascoal [Ερμέτου Πασκουάλ], Pixinguinha [Πίσινγκουινια], Tom Jobim [Τομ Ζομπίμ], Caetano Veloso [Καετάνο Βελόζο] και άλλων μεγάλων δημιουργών της Βραζιλίας. 

Πώς μπορεί να συνυπάρξει το ελληνικό μουσικό χρώμα με το βραζιλιάνικο; Για τον έλληνα μουσικό του κόσμου, Πέτρο Κλαμπάνη, το «στοίχημα» αυτό δεν είναι καινούργιο. Δείγματα της ευφάνταστης και γόνιμης μίξης των μουσικών γλωσσών μπορεί να ακούσει κανείς στις δισκογραφικές δουλειές του με τίτλο «Contextual» και «Minor Dispute». Αυτό είναι επί της ουσίας το ζητούμενο που απασχολεί τον Π. Κλαμπάνη και τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται στη Νέα Υόρκη, την πόλη που αποτελεί την έδρα του τα τελευταία 8 χρόνια.

Το «ΒΡΑΖίΛ» παρουσιάστηκε στις 4 Ιουνίου στη Ν. Υόρκη από τον Π. Κλαμπάνη και τους νεοϋορκέζους συνεργάτες του στο «Cornelia Street Café», ένα από τα πιο φημισμένα τζαζ στέκια της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο Culture Now