Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf

Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf

To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.

Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Το CTRL+T συνιστά μια πλατφόρμα εργασίας για καλλιτέχνες και ερευνητές σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και σημαντικών πολιτιστικών αλλαγών, που πυροδοτούν νέους προβληματισμούς στο πεδίο της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Το Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask συνιστά ένα διαδραστικό  project  που αποτελείται από ένα σύντομο video  και μια performance. Στόχος του είναι να δημιουργήσει έναν ευρύτερο διάλογο για θέματα που αναδύονται μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσιάζεται. Το project έχει ως βάση το τρέχον κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στα γειτονικά Σκόπια.

Το ARHI.TEK είναι ένα μηνιαίο έντυπο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής στα Σκόπια. Ένα εγχείρημα κριτικού αναστοχασμού σε ζητήματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική και το ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο που προσδιορίζεται από τις παρούσες χωρο-χρονικές συνθήκες. Ιδρυτές και αρχισυντάκτες είναι η Mila Dimitrovska και ο Vlado Danailov.

Το Privateprint είναι ένας νεοσύστατος εκδοτικός οίκος art book στα Σκόπια, αφιερωμένος στην επιμέλεια, δημιουργία και υποστήριξη των artists books, καλλιτεχνικών/ επιμελητικών και ερευνητικών projects και σχετικών εκδόσεων. Ιδρυτές και αρχισυντάκτες είναι η Marija Hristova και Ilija Prokopiev.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Marcin Knyziak στο  CTRL+T του metamatic:taf
31.01.2017 17:07
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T με τη συμμετοχή του Marcin Knyziak και το project Go West, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
CTRL+T: Οι Declinación Magnética στο metamatic:taf
13.05.2016 10:05
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T με τη συμμετοχή των Declinación Magnética στο project με τίτλο Margin of Error, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.