Αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων αλλά και σε φεστιβάλ με «Το Δώρο», μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εντάσσει,  μετά από πολλά χρόνια, στον προγραμματισμό του μια παράσταση κουκλοθεάτρου.

«Το Δώρο» ξεκινά το ταξίδι του την Κυριακή 19 Ιουνίου. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στην Ύδρα, (Φεστιβάλ «Μιαούλεια 2016») στις 19/6/2016, στις 21.00.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή κουκλοθεάτρου, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες. Ο κουκλοπαίκτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση. Το κείμενο είναι αποτέλεσμα συλλογικής δημιουργίας όλης της ομάδας και προκύπτει μέσα από τις πρόβες.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την περιπέτεια ενός ρακοσυλλέκτη που προσπαθεί με κάθε μέσο να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε. Με τη βοήθεια μιας φίλης του θα αναζητήσει λύση στον κόσμο των «άχρηστων» υλικών. Τα παλιά αντικείμενα  θα ζωντανέψουν και στη συνέχεια θα μεταμορφωθούν σε ζώα, σε ανθρώπους και σ’ ό,τι περνά από τη φαντασία μας. Θα κατορθώσει άραγε να δώσει το πολυπόθητο δώρο στην κόρη του; Να τηρήσει την υπόσχεση που της έδωσε; Ποια είναι η πραγματική αξία του δώρου; Το δώρο δωρίζεται; Και μέσα σ’ όλα αυτά τι ρόλο παίζει η αγάπη; Δίνεται χάρισμα;

«Το δώρο», μια  παράσταση με ζωντανή μουσική, που με χιούμορ και τρυφερότητα προσεγγίζει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Koldo Vío
Δραματουργική επεξεργασία: Πολυξένη Σπυροπούλου
Παίζουν: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης
Μουσικός: Παύλος Μέτσιος

Πρώτη παράσταση: Κυριακή 19 Ιουνίου- Ύδρα, Φεστιβάλ «Μιαούλεια 2016», στις 21.00

Πληροφορίες για τους χώρους των παραστάσεων: Τηλ.: 2315 200 200, www.ntng.gr