Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φίλος μου ο Larry Gus, του Βασίλη Κατσούπη στο Σπίτι Cocktail Bar

Ο Φίλος μου ο Larry Gus, του Βασίλη Κατσούπη στο Σπίτι Cocktail Bar

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 4 χρόνια Σπίτι Cocktail Bar, ο φίλος μας ο Larry Gus καταλαμβάνει ολοκληρωτικά την αυλή του Σπιτιού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, με την προβολή του πολυταξιδεμένου ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη και με ένα special DJ set από τον ίδιο τον Παναγιώτη Μελίδη (a.k.a. Larry Gus) και τους φίλους του!

 

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης και ο μουσικός Παναγιώτης Μελίδης (a.k.a. Larry Gus) είναι φίλοι. Πολύ καλοί φίλοι. Ο Βασίλης ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τον Παναγιώτη, από την Αθήνα και τη Βέροια ως τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, καταγράφοντας την αναζήτηση του δεύτερου στη μουσική , στη ζωή αλλά και στη μεγάλη απόφαση να κάνει αυτό που πραγματικά ονειρεύεται. Ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ με αστείρευτο χιούμορ και ασύλληπτες ατάκες αλλά και μία παράλληλη καταγραφή του υπαρξιακού διλήμματος της επιλογής ζωής , όλα καταγεγραμμένα υπό το πρίσμα του καλύτερου φίλου του πρωταγωνιστή!

 

"Ο Φίλος μου ο Larry Gus" έχει ήδη προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μουσική & Φιλμ του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και στο 18ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης) και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατο το L.A. Greek Film Festival. Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει η Heretic μαζί με τον Βασίλη Κατσούπη. 

 

Περίληψη:

 

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) τον ανακαλύπτει μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; 

Σχετικές ειδήσεις
Adrian Younge και Larry Gus live στο Gagarin 205
26.09.2016 15:28
Ο πολυσυζητημένος Adrian Younge συναντά τον Larry Gus στο Gagarin 205 το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.
Athens Street Outdoors στο six d.o.g.s
17.06.2016 12:51
Τη Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 από τις 17.00 η ομάδα του Street Outdoors καταλαμβάνει τον δρόμο της Αβραμιώτου στο six d.o.g.s, εκμεταλλεύεται την αργία της Δευτέρας, και "βάζει" μουσικές έως αργά το βράδυ.
«The Urban Sessions» cocktail party: The Hood live στο Ισόγειο
02.06.2016 12:23
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 21.30, το ΙΣΟΓΕΙΟ σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό cocktail party που θα συναγωνιστεί επάξια τις μαγικές βραδιές των διακοπών μας, με τους The Hood.
Pyjama party στο πλαίσιο του Ύπνος Project από το six d.o.g.s στη Στέγη
12.05.2016 17:17
Σάββατο 14 Μαΐου, 00.00 τα μεσάνυχτα, το six d.o.g.s καταλαμβάνει όλους τους ορόφους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, τους γεμίζει ηχεία, καλεί ένα τσούρμο ντόπιους djs και παρτάρει φορώντας τα πιτζαμάκια του από τα μεσάνυχτα μέχρι την ανατολή.
Σtella + Larry Gus: ένα χορευτικό double bill στο Gagarin
22.03.2016 13:17
Ένα απολύτως ταιριαστό double bill με δυο από τα πιο συναρπαστικά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, η Σtella και ο Larry Gus, έρχεται στο Gagarin 205 στις 7 Μαΐου 2016.