Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The music and life of Terry Papadinas

The music and life of Terry Papadinas
Ο Τέρρυ Παπαντίνας, ένας από τους πρώτους ήρωες της ανεξάρτητης ελληνικής  ροκ σκηνής του ’70, επανεμφανίζεται στο προσκήνιο μέσα από μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην κάμερα και με μια συναυλία στο An Club, πλαισιωμένος από μερικούς από τους καλύτερους νέους ροκ μουσικούς της Θεσσαλονίκης.

Χαρισματικός κιθαρίστας με ιδιαίτερο ήχο και στιλ, ξεχώρισε σαν αυθεντικός εκφραστής της ροκ κουλτούρας. Μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για να γίνει μέλος και πρωταγωνιστής σε ιστορικά συγκροτήματα όπως οι Μακεδονομάχοι και η Εταιρία καλλιτεχνών με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Ηχογράφησε για μερικούς από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους, υπογράφοντας, σαν στιχουργός και συνθέτης, με τα συγκροτήματα Bicycle και Τ4 Trouble. Ταλαντούχος και γοητευτικός, έγινε ίνδαλμα και φορέας της ροκ υποκουλτούρας όπου συχνά ενυπάρχουν η αντίδραση και η αυτοκαταστροφή.

Σήμερα 56 χρονών, απομονωμένος και περιθωριοποιημένος, αποκαλύπτει, σε συγκλονιστικές εκ βαθέων εξομολογήσεις μπροστά στην κάμερα στην ταινία -ντοκιμαντέρ Τ4 Τrouble and the Self Admiration Society, μια ψυχική πραγματικότητα που αντανακλά ένα κοινωνικό φαινόμενο. Η αφήγηση μιας ζωής που υπάκουσε στις αξίες της ροκ μυθολογίας, ένα μουσικό ταξίδι μέσα απ’ τα τραγούδια ενός άγνωστου στο ευρύ κοινό καλλιτέχνη

Στη σκηνή :Τέρρυ Παπαντίνας, Πάνος Παπάζογλου (ηλεκτρικές κιθάρες), Νίκος Κιουρκτσής (τύμπανα), Κώστας Χασιώτης (μπάσσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί).

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Merlin's Music Box 2-Day Wonder στο Ίλιον plus
06.09.2016 15:54
Στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, το MERLIN’S MUSIC BOX διοργανώνει ένα μουσικό διήμερο στο ΙΛΙΟΝ plus με τέσσερις από τις πλέον δημιουργικές αθηναϊκές μπάντες της ανεξάρτητης σκηνής.
Life is now από τον Μιχάλη Δέλτα στην Πειραιώς 260
24.06.2016 15:44
Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 το Life is now, ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
Terry's Jazz Acoustic Trio live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
08.03.2016 11:10
Το Terry's Jazz Acoustic Trio έρχεται live στο Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 21.00.