Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Angélique Ionatos Trio live στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Angélique Ionatos Trio live στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στην ταράτσα του σε μία συναυλια με το Angélique Ionatos Trio.

Η Angélique Ionatos ηχογράφησε το νέο της άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2015 και μέσα από αυτή τη δουλειά, το καλοκαίρι του 2015, γεννήθηκε ένα νέο θέαμα με ένα μουσικό σχήμα που εναλλάσσεται από συναυλία σε συναυλία.

Και πώς να μην σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια κραυγή αγάπης και εξέγερσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα της;

Αυτή η νέα δημιουργία φέρνει στην πρώτη γραμμή τη θέση των ελπιδοφόρων ποιητών και καλλιτεχνών:

«Οι ποιητές είναι εξόριστοι. Στον κόσμο μας, που είναι υποταγμένος στη νέα βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας, οφείλουμε να τους αναζητήσουμε για να ξαναβρούμε μονομιάς τη μνήμη και την ουτοπία. Εκείνοι επαγρυπνούν για την ανθρωπότητά μας. Η δική μου «όμορφη και παράξενη πατρίδα» που απόθεσε στις ρίζες μου μια τόσο γόνιμη γη, με δίδαξε ότι η ποίηση ανέκαθεν τρέφει το τραγούδι. Και αυτό το τραγούδι μπορεί να γίνει και κραυγή»

Σήμερα, απέναντι στην καυτή επικαιρότητα της χώρας της, εκείνη δημιουργεί με περισσότερη ένταση, περισσότερη οργή, αλλά και περισσότερη ελπίδα. Ως πολίτης, στρατεύεται με την πεποίθηση ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να απoτελεί μάρτυρα του καιρού του, ότι μπορεί να μιλήσει δυνατά για τις πληγές, να αρνηθεί σθεναρά την υποταγή, τη λογοκρισία, την ταπείνωση, να σηκώσει ψηλά τις προσδοκίες. Το λέει μέσα από τη μουσική της, μέσα από τους παντοτινούς ποιητές αλλά και μέσα από νέες φωνές, του Καψάλη, του Ρίτσου, του Μορτόγια και πολλών άλλων.

«Η συγκατάθεση φωτίζει το πρόσωπο, η άρνηση του δίνει κάλλος» έλεγε ο René Char. Σίγουρα η ποίηση δεν είχε πάντα τον πρώτο λόγο, μα είχε πάντα τον τελευταίο...»

Angélique Ionatos: φωνή & κιθάρα
Gaspar Claus: βιολοντσέλο
Κατερίνα Φωτεινάκη: φωνή & κιθάρα

Και στις 23.06.2016 στις 21.30 στην Πάτρα, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Πληροφορίες στο http://www.festivalpatras.gr/?section=1768&language=el_GR

Σχετικές ειδήσεις
Το γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα στο Θέατρο Ολύμπια
29.12.2016 17:00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 για να απολαύσουμε μία συναυλία αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
Συναυλία λήξης της Γιορτής της Γαλλοφωνίας με τον Saro Demirdjian
24.03.2016 16:14
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη συναυλία του Saro Demirdjian, η οποία θα σημάνει και τη λήξη της φετινής γιορτής της Γαλλοφωνίας.