Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο από όπου διανέμεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό  για ότι χρειάζεται να ξέρει ο Ευρωπαίος πολίτης,  συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  και  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που  πραγματοποιείται στην παραλία του  Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου και  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Ιουνίου.

 

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν στο διπλό περίπτερο  49 – 50 (το πρώτο περίπτερο αμέσως μετά το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής)  μέσω έντυπου αλλά και οπτικοακουστικού υλικού για τα θεσμικά όργανα  και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και να πάρουν πληροφορίες για τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, την πολιτική της Ευρώπης σε θέματα  εργασίας, παιδείας, απασχόλησης, χρηματοδότησης, εσωτερικής αγοράς, συνόρων, μετανάστευσης, δικαιοσύνης, περιβάλλοντος κλπ.

 

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρης Περουλάκης για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει:

«Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε αυτή τη λαϊκή εκδήλωση πολιτισμού, με  μεγάλο σεβασμό στο βιβλίο και το ρόλο του στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην Ευρώπη. Η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας που πρέπει να κάνει τις σημαντικές εκείνες αλλαγές για να αποκτήσει εκ νέου πορεία ανάπτυξης. 

Είναι δύσκολη επίσης για την Ευρώπη και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να γίνει πιο αποτελεσματική απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της.  Παρ' όλα αυτά εμείς πάντα πιστεύουμε στη ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  με τους πολίτες της  και στη δύναμη της πληροφορίας. Και  αυτό κάνουμε ευρισκόμενοι ξανά σε αυτό το πανέμορφο φεστιβάλ στη όμορφη Θεσσαλονίκη».

 

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει για  6η συνεχόμενη χρονιά ενώ το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για 13η συνεχόμενη χρονιά. Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος γι αυτήν την πολυετή σχέση με το Φεστιβάλ Βιβλίου επισημαίνει: 

 

« Με τη συμμετοχή μας  στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης μας δίνετε  για ακόμα μία χρονιά η δυνατότητα να ενημερώσουμε τους πολυπληθείς επισκέπτες του Φεστιβάλ, μέσω του έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε. και ιδιαίτερα για τον ρόλο και τη δραστηριότητα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στον  Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας,  όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες και συνδιοργανωτές για τη συνεπή προσήλωσή τους σε μία εκδήλωση που αποτελεί πολιτιστική όαση, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.»

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης  εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σταθερή συμμετοχή των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

«Είναι τιμητικό για το Φεστιβάλ Βιβλίου να συμμετέχουν  η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και  η Αντιπροσωπεία του  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για μας  να δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου  να ενημερωθούν  και  για θέματα που τους αφορούν,  ως Ευρωπαίους πολίτες. Και πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Κυρίως της νεολαίας.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια Βιβλίου στον Ιανό για το Φθινόπωρο 2016
21.10.2016 10:18
Ο Ιανός σας προσκαλεί στην Παρουσίαση-Ενημέρωση των θεματικών ενοτήτων του 8ου κύκλου των Εργαστηρίων Βιβλίου για το Φθινόπωρο 2016.
Τιμητική εκδήλωση για τον Λόρκα στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου
01.09.2016 15:49
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντικού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μία επιτυχημένη συνάντηση
19.05.2016 17:03
Η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 12 ως τις 15 Μαΐου 2016, αναδείχθηκε –παρά τις υπαρκτές δυσκολίες σε μία από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων ετών κατά την κοινή ομολογία όλων των συντελεστών της, προσελκύοντας περισσότερους από 54.000 επισκέπτες.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 13η ΔΕΒΘ
11.05.2016 13:35
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συμμετέχει και φέτος στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20.04.2016 16:32
Ένα ταξίδι στην Ιστορία, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό της Ρωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι επισκέπτες της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.