Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη

Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη

Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων;

 

Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών και των εμψυχωτών μας, το πρόγραμμά μας αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητές τους. Θέλουμε τα παιδιά, μέσα από το Summer Camp στην Τεχνόπολη, να βρουν τη δίοδο να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους καθοδηγούμενα από το εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό που θα τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα τους ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον και να τα κινητοποιήσει. Πιστεύουμε ότι όλες οι δραστηριότητες στο Summer Camp βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την εξέλιξή τους αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

 

Λαμβάνοντας ερεθίσματα από διαφορετικές θεματικές ενότητες που άπτονται της σύγχρονης καθημερινής ζωής υποσχόμαστε μία αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά που σίγουρα θα σας λένε πολλές ιστορίες για όσα μαθαίνουν παίζοντας.

 

Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν στην Τεχνόπολη, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο στο κέντρο της πόλης, ανοιχτό, προσβάσιμο σε όλους και απόλυτα φιλικό για παιδιά κάθε ηλικίας!

 

Το πρόγραμμα με μία ματιά:

Το πρόγραμμα του Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σχεδιάστηκε από το Βιομηχανικό  Μουσείο Φωταερίου και την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» για παιδιά 6-12 ετών. Την 1η εβδομάδα (21-24 Ιουνίου) έχουμε θέμα «Ο γύρος του κόσμου σε...μία εβδομάδα»: τα παιδιά ανακαλύπτουν τις πέντε γωνιές του κόσμου, ερχόνται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και γίνονται «πολίτες του κόσμου». Τη 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), την ονομάσαμε «Σχήματα και χρώματα». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, έρχονται σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης. Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου), καλούμε τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της κινούμενης εικόνας, να γράψουν δικό τους σενάριο , να δημιουργήσουν ήρωες και να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, μαθαίνουν να συναρμολογούν και προγραμματίζουν ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το θέμα αυτήν την εβδομάδα είναι «Δημιουργίες με νέες τεχνολογίες». Την 4η εβδομάδα (11-15 Ιουλίου), τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουν το σώμα τους, μαθαίνουν να τρώνε σωστά και να ζούνε καλύτερα. «Μαθαίνω το σώμα μου» το θέμα της 4ης εβδομάδας.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/2VgDbA

Κρατήσεις: 210 3475535

 

 

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Σχετικές ειδήσεις
Μανώλης Καρυωτάκης: «Το όνειρο της Μόλυ» μέσα από τα μάτια ενός παλιάτσου
14.11.2016 15:17
Ο Μανώλης Καρυωτάκης γράφει τις σκέψεις του με αφορμή την παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, η οποία μας μεταφέρει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς...
Πέτρος Κουμπλής: Το sold out Φλαμίνγκο επέστρεψε!
03.11.2016 10:52
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής γράφει για την αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων «Δεν Είμαι Φλαμίνγκο» που επέστρεψε για 2η χρονιά στο Θέατρο 104.
Βασίλης Νικολαΐδης: Οι τρεις Σωματοφύλακες κι εγώ
17.10.2016 11:46
O Βασίλης Νικολαΐδης γράφει για την σχέση του με το αγαπημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, «Οι τρεις Σωματοφύλακες», το οποίο παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ!
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Γιάννης Κατσιγιάννης: Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι!
01.04.2016 11:07
Θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Λέω θα προσπαθήσω, γιατί μέσα από ανάλογα σημειώματα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεστρατίσει από την προσωπική του αλήθεια. Γράφοντας τον Σούπερ Φιστίκη, είχα κατά νου, τα παιδιά με τους γονείς, πακέτο, έχοντας σαν στόχο μου πρώτιστα, «να περάσουν όλοι καλά». Πολλοί ταυτίζουν την παραπάνω έκφραση με έκπτωση διδακτισμού, ποιότητας και μηνυμάτων… Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω. Προσπάθησα να αποφύγω τον στείρο και τον παλιάς κοπής διδακτισμό όπως και την πεπατημένη ποιοτική οδό. Σαν μαθητής, αρκετές φορές θυμάμαι να έγειρα γλυκά το κεφάλι μου στο θρανίο, ακούγοντας με τον πλέον νανουριστικό τρόπο, αναλύσεις επί αναλύσεων, και τι θέλει τέλος πάντων να πει ο ποιητής και… και… Κλείνοντας άλλοτε τ’ αυτιά μου, μην αντέχοντας να ακούω την λογοτεχνία να στενάζει κάτω από το τότε αδυσώπητο φιλολογικό νυστέρι…