Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων;

Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών και των εμψυχωτών μας, το πρόγραμμά μας αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητές τους. Θέλουμε τα παιδιά, μέσα από το Summer Camp στην Τεχνόπολη, να βρουν τη δίοδο να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους καθοδηγούμενα από το εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό που θα τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα τους ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον και να τα κινητοποιήσει.

Πιστεύουμε ότι όλες οι δραστηριότητες στο Summer Camp βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την εξέλιξή τους αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Λαμβάνοντας ερεθίσματα από διαφορετικές θεματικές ενότητες που άπτονται της σύγχρονης καθημερινής ζωής υποσχόμαστε μία αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά που σίγουρα θα σας λένε πολλές ιστορίες για όσα μαθαίνουν παίζοντας.

Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν στην Τεχνόπολη, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο στο κέντρο της πόλης, ανοιχτό, προσβάσιμο σε όλους και απόλυτα φιλικό για παιδιά κάθε ηλικίας!

Το πρόγραμμα με μία ματιά

Το πρόγραμμα του Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σχεδιάστηκε από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» για παιδιά 6-12 ετών. Την 1η εβδομάδα (21-24 Ιουνίου) έχουμε θέμα «Ο γύρος του κόσμου σε…μία εβδομάδα»: τα παιδιά ανακαλύπτουν τις πέντε γωνιές του κόσμου, ερχόνται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και γίνονται «πολίτες του κόσμου».

Τη 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), την ονομάσαμε «Σχήματα και χρώματα». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, έρχονται σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης.

Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου), καλούμε τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της κινούμενης εικόνας, να γράψουν δικό τους σενάριο, να δημιουργήσουν ήρωες και να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, μαθαίνουν να συναρμολογούν και προγραμματίζουν ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το θέμα αυτήν την εβδομάδα είναι «Δημιουργίες με νέες τεχνολογίες». Την 4η εβδομάδα (11-15 Ιουλίου), τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουν το σώμα τους, μαθαίνουν να τρώνε σωστά και να ζούνε καλύτερα. «Μαθαίνω το σώμα μου» το θέμα της 4ης εβδομάδας.

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων