To βιβλίο της Άννας Χατζησοφιά «Η UfA FILM ΚΑΙ άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot.


Για το βιβλίο και την συγγραφέα θα μιλήσουν: Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος, Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος, και η ίδια η συγγραφέας Άννα Χατζησοφιά.


Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας και Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου.

Θα ακολουθήσει στο πιάνο ο συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου και στο τραγούδι η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Άννα Χατζησοφιάσυγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτις- μας γνωρίζει και μια άλλη πλευρά της: την ικανότητά της στο χρονογράφημα. Τακτική συνεργάτρια για καιρό της ιστοσελίδας red notebook, παρακολουθούσε και έκρινε την επικαιρότητα με σοβαρότητα και χιούμορ.

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενά της από την περίοδο 2012-2014. Σκέψεις για την ελληνική κοινωνία με τα προβλήματα και τα ευτράπελά της, την Αριστερά και τα όνειρά της, τον ΣΥΡΙΖΑ, την τέχνη, την τηλεόραση… Μαζί, μερικά όμορφα νοσταλγικά κείμενα για τα παιδικά της χρόνια, τους ανθρώπους που τα σημάδεψαν, ανθρώπους με καλοσύνη και μεγάλη καρδιά, πρόσφυγες οι πιο πολλοί από μια άλλη εποχή, που ζεσταίνουν με ελπίδα την ψυχή μας. Κείμενα με προσωπικό ύφος, που σχολιάζουν μια από τις πιο κρίσιμες διετίες της εποχής μας με το μάτι του καλλιτέχνη και την ψυχραιμία του ενεργού πολίτη.

Η Άννα Χατζησοφιά γεννήθηκε στον Τίρναβο. Είναι συγγραφέας-σεναριογράφος και κατά περιόδους σκηνοθέτις. Ξεκίνησε σαν ηθοποιός, αλλά, όπως λέει και η παροιμία, «once actress ever actress». Σπούδασε θέατρο στις Δραματικές Σχολές Ωδείου Αθηνών και Β. Ρίτσου. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με αρκετούς θιάσους. Υπήρξε για χρόνια βασικό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας «Θεσσαλικό Θέατρο». Έγραψε και διασκεύασε έργα για το θέατρο και την τηλεόραση. Σκηνοθέτησε, Φεϋντώ, Σαίξπηρ, Καμπανέλλη, αλλά και επιθεώρηση.  Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ, ΛΟΛΑ και μαζί με τον Χάρη Ρώμα τους ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ και άλλες. Διδάσκει συγγραφή σεναρίου. Είναι μέλος των ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Υπήρξε για ένα φεγγάρι μέλος της Βουλής των Ελλήνων. Φοιτά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών.