Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Athens Photo Festival έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi με τίτλο iDyssey.

 

Λέει ο Stefano De Luigi για το εγχείρημα...

 

Πάντα ήθελα να συνδυάσω την αγάπη μου για τη φωτογραφία και τη λογοτεχνία σε ένα ταξίδι…

 

Η κλωστή που με δένει με την Οδύσσεια είναι πολύ μακριά. Ως φόρο τιμής και με χιλιάδες εικόνες στο μυαλό μου, ανέλαβα την πρόκληση να αφηγηθώ εκ νέου την Οδύσσεια, ένα από αρχαιότερα παραδείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από το πιο τελευταίο επικοινωνιακό όχημα, το smartphone.

 

Πρόκειται για μια σύγχρονη Οδύσσεια που χρησιμεύει και σαν έρευνα της μεσογειακής ταυτότητας. Αναζητώντας τις φωνές των αρχαίων ηρώων, τον ήχο των ζωντανών αγαλμάτων, ανακαλύπτω μέρη κρυμμένα μέχρι τώρα στη φαντασία μου, μέρη γεμάτα αρμονική ομορφιά αλλά και απόλυτο τρόμο.

 

Πριγκίπισσα Ευρώπη, κόρη του βασιλιά Αγήνορα της Φοινίκης και μητέρα του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης.

 

Ένα ταξίδι σ’ ένα υπέροχο παιδικό όνειρο. Στον τόπο καταγωγής μου: Ευρώπη, Ουτοπία.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Η πόλη: έκθεση της Βίκυς Τσαλαματά στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
24.03.2016 11:10
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών εγκαινιάζει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 19.00 την ατομική έκθεση της χαράκτριας Βίκυς Τσαλαματά, «Η Πόλη», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λήδας Καζαντζάκη.