Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Παίκτης, Εγώ στο πλαίσιο του Reload από το ΚΕΘΕΑ και τη Στέγη

Ο Παίκτης, Εγώ στο πλαίσιο του Reload από το ΚΕΘΕΑ και τη Στέγη

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Ο Παίκτης, Εγώ" στις 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού 2ημέρου "Reload: Η τέχνη της απεξARTησης".  

Tο θεατρικό εργαστήρι “ο Παίκτης” δημιουργείται τον Οκτώβριο του 2015 και φιλοξενείται στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ. Μία ομάδα ανθρώπων που κάποτε εξαρτήθηκαν από τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια συγκεντρώνονται γύρω από μία θεατρική σκηνή , κρατώντας στα χέρια τον “Παίκτη” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το μυθιστόρημα και οι ζωές των ηρώων του γίνονται πηγή έμπνευσης και αφορμή για παιχνίδι. Με βάση το θέατρο της αλήθειας ή θέατρο – ντοκουμέντο, δημιουργείται μία επί σκηνής αφήγηση με εικόνες και μαρτυρίες της πραγματικής ζωής για την εξάρτηση από τον τζόγο.

Άτομα που κάποτε βίωσαν την απομόνωση και τη σιωπή στην ακρότητά της, μετατρέπουν την αλαλία σε δημιουργία και αναπαριστούν εικόνες ζωής από το πριν, το τώρα, τις σχέσεις, τις απορρίψεις, τις αναμνήσεις , την ανάγκη και την πορεία τους προς την απελευθέρωση.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργία: Η ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μακρυνικόλα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάγδα Πλευράκη
Mουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Βοηθός Σκηνογράφου: Γεωργία Αβραμή
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Με τη φιλική συνδρομή του Daniel Wetzel
Παίζουν: οι συμμετέχοντες του θεατρικού εργαστηρίου “ο Παίκτης”
Συμπαραγωγή: ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Η Μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη στο Θέατρο 104
20.09.2016 11:45
Η «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη αλλάζει θεατρική στέγη και παρουσιάζεται - σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου- στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, από τις 15 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα καθημερινών πρωινών παραστάσεων-κατόπιν συνεννόησης-για Σχολεία.
Όρνιθες, του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στη Στέγη
22.08.2016 13:18
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανταποκρινόμενη στο θερμό ενδιαφέρον του κοινού, ανοίγει την Κεντρική Σκηνή της πριν την επίσημη έναρξη της σαιζόν για να παρουσιάσει για 5 παραστάσεις τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στις 17, 18, 21, 22, & 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Η φαλακρή τραγουδίστρια από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση στο Εθνικό Θέατρο
17.05.2016 16:08
Το ΚΕΘΕΑ Διάβαση παρουσιάζει, στις 24 Μαϊου στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η φαλακρή τραγουδίστρια».
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.