Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Βήματα πάνω σε καμβά από το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν στο Θέατρο Βράχων

Βήματα πάνω σε καμβά από το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν στο Θέατρο Βράχων

Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Βήματα πάνω σε καμβά.

Μία παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα, γύρω από τη συνάντηση τριών τεχνών: της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού.

Ζωγραφικοί πίνακες από διάφορες περιόδους της ιστορίας της τέχνης ντύνονται με μουσικά έργα από την αντίστοιχη εποχή και γίνονται πηγή έμπνευσης για 15 κινητικές συνθέσεις που ερμηνεύουν οι  μαθητές του Κέντρου Ντάνκαν.

Από τον Μεσαίωνα μέχρι τα σύγχρονα αισθητικά κινήματα του 20ου αιώνα, τα χρώματα  και τα θέματα που απεικόνισε ο καλλιτέχνης την κάθε εποχή αλλά και η μουσική που γεννήθηκε την ίδια περίοδο μεταλλάσσονται και γίνονται κινητικά μοτίβα, αναπνοές, σχήματα και ρυθμός.

Έτσι, η θεατρική σκηνή γίνεται καμβάς, όπου κάθε ομάδα ζωγραφίζει και ερμηνεύει και μια διαφορετική περίοδο της τέχνης. Ένα ταξίδι που ξεκινά από την τέχνη του Μεσαίωνα, περνάει στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, τον Ρομαντισμό, τον Ιμπρεσιονισμό, την Αrt Νouveau, τον εξπρεσιονισμό, το φωβισμό, το σουρεαλισμό, το bauhaus, το μινιμαλισμό, την pop art, την op art και καταλήγει στη σύγχρονη τέχνη του γκράφιτι.

Μια ζωντανή έκθεση που έρχεται να συναντήσει το βλέμμα του θεατή μέσα από τη δύναμη και την ορμή της κίνησης.

Συντελεστές της παράστασης: Μαρία Βάρδη, Άννα Κίσκιλα, Βαρβάρα  Κίτνα, Δέσποινα Κυριακίδη, Αλεξάνδρα Λυκερίδου, Κατερίνα Μπέλλα, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Κατερίνα Παππά, Ελευθερία Περαντινού, Όλγα Σπυράκη, Κώστας Τσιούκας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μπορείτε να το δείτε εδώ.Σχετικές ειδήσεις
Δυο βήματα πιο κάτω, από την ομάδα YELP dance co. στο Κέντρο της Αθήνας
07.12.2016 16:44
Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον - παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.
Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theater στο Θέατρο Βράχων
27.06.2016 15:12
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Βράχων από το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό: παράσταση στο Θέατρο Βράχων
15.06.2016 12:40
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου σε μία χορευτική παράσταση με τίτλο Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στα Βήματα της Πρωτοπορίας από την ομάδα Σώμα Ως στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
21.04.2016 12:50
Μια αφιερωματική performance στην έκθεση “Πέρα από την κοινή λογική”. Έργα ρώσικης πρωτοπορίας από την συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έρχεται από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την ομάδα Σώμα Ως, με τίτλο Στα Βήματα της Πρωτοπορίας.