Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον σκηνοθέτη και νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, για την τέχνη, την κοινωνία και τη ζωή, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στον Ιανό.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός και στράφηκε στη σκηνοθεσία το 1992. Το 1995 παρουσίασε με δική του ομάδα τη Φιλονικία του Μαριβώ και το 1997 δημιουργήθηκε το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο οποίο μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πάνω από 40 έργα. Το ΘτΝΚ είναι ανοιχτό σε νέους δημιουργούς και θεατρικές ομάδες. Σημαντική, επίσης, δράση του είναι η κινητή μονάδα που εδώ και 14 χρόνια δίνει παραστάσεις για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Εκτός ΘτΝΚ, έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Μέγαρο Μουσικής, στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο. Για το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, στην Επίδαυρο Αχαρνείς και Εκκλησιάζουσες και στο Ηρώδειο Τρωάδες.

Το 2010 τιμήθηκε από το Θεατρικό Μουσείο με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης».  Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.