Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Ιουλίας Βεντίκου και του Νίκου Βλάχου στο Stretch Pilates στη Πάρο

Έκθεση της Ιουλίας Βεντίκου και του Νίκου Βλάχου στο Stretch Pilates στη Πάρο

Το Σάββατο 18 Iουνίου 2016 στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη και η Keren Πατζιά θα παρουσιάσουν στο “Stretch” στην Νάουσα της Πάρου έργα των Ιουλίας Βεντίκου και Νίκου Βλάχου.

 

“Φως και σκιά, σχέδιο και ρυθμός, το άσπρο και το μαύρο, χαρακτηρίζουν τη προσωπική γραφή της Ιουλίας Βεντίκου.

Τα θέματα, καθημερινές σκηνές, φιγούρες και οικεία αντικείμενα, παίρνουν τη θέση τους στο κέντρο του τελάρου και φωτίζονται με ένα δυνατό, κυκλικό, σχεδόν θεατρικό φως. Φως που τα διαστέλλει, μεταμορφώνοντας τη φθαρτή τους υπόσταση και υψώνοντάς την στα όρια του συμβολικού.”

 

“Ο Νίκος Βλάχος, με χαράξεις πάνω σε παχύ στρώμα χρώματος , κατασκευάζει εικόνες παράδοξες με υπαρξιακό ύφος ξεγυμνώνοντας χωρίς να ωραιοποιεί τους ήρωες του, ανθρώπους και ζώα. Κοινό χαρακτηριστικό των έργων του το περίγραμμα των ζώντων μορφών και η έλλειψη προοπτικής λόγω του σχεδόν πάντα υπόλευκου φόντου.”

 

Το STRETCH βρίσκεται στο όμορφο και γραφικό χωριό τής Νάουσας, στη Πάρο. Είναι το μοναδικό πλήρως εξοπλισμένο στούντιο και αποτελείτε από δύο ξεχωριστές αίθουσες διδασκαλίας. Στην καινούργια προέκταση του πρώτου ορόφου θα βρείτε τα ομαδικά μαθήματα για Tower και Mat (στρώματα) και στον διακριτικό ισόγειο χώρο ή αίθουσα σας δίνει την δυνατότητα να γυμναστείτε με προσωπικό δάσκαλο και πρόγραμμα εκγύμνασης.

 

Τα δωμάτια θεραπειών έχουν λυτή διακόσμηση και τα έργα τέχνης της Medusa Gallery εντάσσονται αρμονικά αγκαλιάζοντας τον χώρο με θέα τον κόλπο της Νάουσας.

 

Θεραπείες σώματος όπως Sports, Bodywork, Hot Stones, Αρωματοθεραπεία και αποτριχώσεις πραγματοποιούνται από εξαιρετικούς θεραπευτές, με ποιοτικά κεριά και αιθέρια έλαια.

 

Η Kέρεν Πατζιά έχει δουλέψει στον χώρο των Spa και γυμναστικής στην Ελλάδα και στην Αγγλία τα τελευταία 15 χρόνια, ώσπου αποφάσισε με τον Αλέξανδρο Παναγάκο να φτιάξουν τον δικό τους επαγγελματικό χώρο, το STRETCH, ένα στούντιο αφοσιωμένο στην κλασσική και αυθεντική μέθοδο που ο ίδιος ο Joseph Pilates δημιούργησε. H Kέρεν ειναι δασκάλα δεύτερης γενιάς, και η μοναδική Ελληνίδα απόφοιτη του προγραμματος "The Work" του Jay Grimes στο Los Angeles, California. Το "The Work" ειναι ενα προγραμμα Πιλατες υψηλού κύρους το οποίο επιλέγει 12 δασκάλους ετησίως παγκοσμίως.

 

Φωτογραφίες:

Πάνω: Ιουλία Βεντίκου, “Τέταρτος δρόμος”, 2013, ακρυλική qouache σε καμβά, 150 x 200 εκ.

Κάτω: Νίκος Βλάχος, “Χωρίς τίτλο”, 2009, λάδι σε καμβά, 160 x 160 εκ.


Σχετικές ειδήσεις
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης @ Studio 265: Ομαδική έκθεση στην Πάρο
22.07.2016 11:20
Στα καινούρια γραφεία του Studio 265, στην Πάρο, θα παρουσιαστούν έργα της Έλλης Κουτσουκέλλη και του Νάκη Ταστσιόγλου, από τις 29 Ιουλίου 2016.
Πολιτιστικά Τοπία - η προσωπική ματιά του φωτογράφου: έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
12.05.2016 16:03
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την Τρίτη, 17 Μαΐου (18:00) έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία - Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.
Ανέσπερο Γαλάζιο: Έκθεση του Νίκου Στρατάκη στην S.G. Art Gallery
12.05.2016 13:16
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Νίκου Στρατάκη με τίτλο “Ανέσπερο Γαλάζιο”.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.