Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο

Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο

Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, η πρεμιέρα της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της μεγαλειώδους τετράπρακτης όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, Αΐντα, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.

Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προερχόμενη από το Φεστιβάλ Όπερας της Ταορμίνας, ενθουσίασε το κοινό, το οποίο χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

Ο Ενρίκο Καστιλιόνε, ο οποίος υπέγραψε την σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τις βιντεοπροβολές, παρουσίασε μια Αΐντα, συναρπαστική, δραματική και απολύτως συνεπή στο πνεύμα του συνθέτη και στο ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο. Τα εντυπωσιακά αιγυπτιακά κοστούμια της Σόνια Καμμαράτα, συμπλήρωσαν την εικόνα της παράστασης.

 

Στον ρόλο της Αΐντα, εντυπωσίασε η υψίφωνος της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα, ενώ αντιστοίχως θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν όλοι οι πρωταγωνιστές: Βάλτερ Φρακκάρο (ο οποίος αντικατέστησε τον ασθενή Ντάριο Ντι Βιέτρι), Έλενα Γκαμπούρι, Άρης Αργύρης, Τάσος Αποστόλου , Δημήτρης Κασιούμης, Λένια Ζαφειροπούλου, Χαράλαμπος Βελισσάριος.  

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης, διηύθυνε με ένταση και πάθος την Ορχήστρα της ΕΛΣ, η οποία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο την μουσική του Βέρντι.

Εντυπωσιακή φωνητικά, αλλά και σκηνικά ήταν η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Θετικές εντυπώσεις άφησε το Μπαλέτο της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Τα εισιτήρια και για τις τέσσερις παραστάσεις της Αΐντα, έχουν εξαντληθεί.

Επόμενες παραστάσεις: 15 Ιουνίου 2016.

Διαβάστε επίσης:

Η Αΐντα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016: Το πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις
Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον Σεπτέμβριο
12.09.2016 16:55
Λίγο πριν την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, η Εθνική Λυρική Σκηνή καλωσορίζει το φθινόπωρο με μια σειρά εκδηλώσεων μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την πρεμιέρα της Κάρμεν στο κατάμεστο Ηρώδειο
25.07.2016 15:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Κάρμεν του Μπιζέ, -της τελευταίας παραγωγής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2015/16-, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στο κατάμεστο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.
Κάρμεν: η κωμική όπερα του Ζωρζ Μπιζέ από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
28.06.2016 15:58
Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η εκρηκτική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 24, 26, 27, 29 Ιουλίου 2016 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Αΐντα στο Ηρώδειο: 1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη Γενική Δοκιμή
03.06.2016 09:54
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο, της Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21.00.
Η Αΐντα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
23.05.2016 13:49
Με την μεγαλειώδη Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, στις 10, 11, 12, 15 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη, και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.