Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η βασίλισσα καλοφαγού!, της Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου σε εικονογράφηση Λέλας Στρούτση.

Μια πολύ…νόστιμη και αστεία ιστορία για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή!


Η μικρή Αριάδνη κινείται ανάμεσα στη «Χώρα των Μπαλονάκηδων» και τη «Χώρα των Μανταλάκηδων»! Στην πρώτη διοικεί η βασίλισσα Παχυσαρκία μαζί με την κύρια των τιμών Μις Λαιμαργία! Στην άλλη πάλι, βασιλεύει η Ανορεξία με την κυρία των τιμών της, την Μις Ασιτία! Από την μια φαγάκια νόστιμα και λιχουδιές και από την άλλη αφαγία και στέρηση!


Θα βρει η Αριάδνη τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε να καταφέρει να στεφθεί βασίλισσα Καλοφαγού;



Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και ΜΚΟ στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Από το 2003 απασχολείται στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεργάζεται, επίσης, με εκδοτικούς οίκους, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Επίσης, εργάστηκε ως συντάκτης στο παιδικό περιοδικό Οι Ερευνητές της εφημερίδας Η Καθημερινή. Το 2012 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) για το βιβλίο της Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν αρκετά παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία της, με πιο πρόσφατα το Μην τρως τη μαμά μου! στη σειρά παιδικής λογοτεχνίας Πετάει Πετάει.