Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο

Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο

Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ζωγράφος, αν και γεννημένος στη Σύρο και απόλυτα εξοικειωμένος με το υγρό στοιχείο,  επικεντρώνει την έμπνευση του στη θάλασσα σε μια ολόκληρη σειρά έργων. Έχοντας ως μοντέλο του τις τόσο διαφορετικές όψεις, της άλλοτε φουρτουνιασμένης και άλλοτε ήρεμης θάλασσας, δημιούργησε μοναδικά πορτραίτα της, τόσο αληθοφανή, που προκαλούν τον θεατή τους να βουτήξει μέσα τους. Οι θάλασσες του Μιχάλη Μακρουλάκη αποπνέουν την θερινή αύρα και φέρνουν το γαλάζιο του Αιγαίου εντός της εστίας μας. Ακόμα και όταν σκάνε και αφρίζουν πάνω σε σκληρά βράχια ή παραδίδονται γαλήνιες  σε ηλιόλουστες αγκαλιές άμμου ασκούν απαράμιλλη γοητεία και γεννούν την θέληση να τις κατακτήσεις. Μια αληθινά αποκαλυπτική αποκρυπτογράφηση της θάλασσας.

«Η θάλασσα, το υγρό στοιχείο, ασταθές σε διαρκή κίνηση και συνεχώς μεταβαλλόμενο, μου διέφευγε πάντα παρ όλο που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε νησί», σημειώνει ο Μιχάλης Μακρουλάκης στον κατάλογο της έκθεσης και συνεχίζει: «Ίσως η πρώτη φορά που είδα μια κατανοητή σε μένα αποκρυπτογράφηση αυτού του μυστηρίου ήταν οι αριστουργηματικές υδατογραφίες του Βασίλη Θεοχαράκη! Μα η κύρια αιτία γι αυτά τα αιγαιοπελαγίτικα πορτραίτα ήταν τα ακατανίκητα κύματα του μεγάλου Παναγιώτη Τέτση που δεν υπολείπονται σε σκληράδα των βράχων που πάνω τους σκάνε.

Αυτός ήταν που με έκανε να δω τα πάθη της φόρμας, του χρώματος, των ρυθμών της θάλασσας, μια ιδιαίτερα σύνθετη πολυφωνική μουσική . Έφυγε και δεν πρόλαβα να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Του χρωστάω την έκθεση.»

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
The possibility of an island: Έκθεση του Benjamin Spark στην Kapopoulos Fine Arts - Μύκονος
27.07.2016 16:54
Τον διεθνή Γάλλο-Βέλγο καλλιτέχνη Benjamin Spark, στην πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «The possibility of an island», παρουσιάζει η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, από τις 30 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.