Οι θρυλικοί Skatalites επιστρέφουν! Το κορυφαίο συγκρότημα από την Jamaica, που έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία της ska-reggae μουσικής, θα βρίσκεται στην Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space, την Κυριακή 29 Μαρτίου!

Έχοντας στις πλάτες τους μια ιστορία άνω των 50 ετών, οι Skatalites θεωρούνται  οι πνευματικοί πατέρες της ska-reggae και μαζί με τον Bob Marley και τους Wailers, ως εκείνοι που διέδωσαν το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφετηρία τα studios και τη σκηνή του Kingston, ξεκίνησαν να παίζουν μαζί από το 1955. Με το σημερινό τους όνομα εμφανίστηκαν από το 1963 μέχρι το 1965, οπότε και οι δρόμοι τους χώρισαν. Επανήλθαν το 1983 και έκτοτε συνεχίζουν αδιάκοπα την πορεία τους.

Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 albums και έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα τόσο της ska / reggae / dub σκηνής της Jamaica όσο και της παγκόσμιας pop / rock: Delroy Wilson, Prince Buster, The Wailers, Lee Perry, Desmond Dekker, Sly and Robbie, Ken Boothe, Toots Hibbert, U-Roy, Terry Hall, Willie Nelson, Eric Clapton, Bonnie Raitt κ.α.

Aπό τα δέκα αυθεντικά μέλη μόνο τα δύο, ο Lloyd Knibb και ο Lester Sterling, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο συγκρότημα αφού από τους υπόλοιπους οκτώ οι επτά (Tommy McCook, Rolando Alphonso, Don Drummond, Jah Jerry Haines, Jackie Mittoo, Johnny Moore, Jackie Opel) δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Στη θέση τους ήρθαν άλλοι σπουδαίοι μουσικοί.