Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική έκθεση στην Depo Darm με έργα που εκτέθηκαν στην Art AThina 2016

Ομαδική έκθεση στην Depo Darm με έργα που εκτέθηκαν στην Art AThina 2016

Η Depo Darm μας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση που παρουσιάζει μέχρι τις 15 Ιουλίου, στην οποία θα δούμε έργα τα οποία εκτέθηκαν στη φετινή Art Athina.

Η ομαδική έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, μικτής τεχνικής, γλυπτικής και φωτογραφίας που αποτελούν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές δημιουργίες του καλλιτεχνικού ύφους και της εικαστικής πορείας των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τη Depo Darm στη φετινή διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης της Art Athina.

Ο σημερινός άνθρωπος, ως αποτέλεσμα της αποξένωσης και της μοναχικότητας που νιώθει δίνοντας μια καθημερινή μάχη για να διασφαλίσει τα κεκτημένα του και να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον , αισθάνεται όλες οι αξίες του να δοκιμάζονται. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση πραγματεύονται ως ένα βαθμό την κατάσταση αυτή, τροφοδοτώντας το θεατή με διλήμματα αμφισβήτησης του σύγχρονου τρόπου ζωής και τάσεις διεκδίκησης των απολεσθέντων δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών του, προάγοντας ένα συναίσθημα ευφορίας και ταύτισης με μια κατάσταση υπέρτατης πνευματικής νίκης: “As long as we have faith in our own cause and an unconquerable will to win, victory will not be denied us.” (W.S.C).

Το έργο της Ινώς Βαρβαρίτη, διακρίνεται από ένα κριτικό σχόλιο ως προς τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της σύγχρονης εποχής. Ακολουθώντας πιστά την πρακτική της ρεαλιστικής απόδοσης του σχεδίου με μολύβι, παραπέμπει το θεατή σε οικείες εικόνες χαρακτηριστικές των καταβολών και του παρελθόντος του, η αναβίωση των οποίων γίνεται μέσα από το προσωπικό του πρίσμα, τονίζοντας τη σημασία της αφήγησης, της υποκειμενικής οπτικής και της συλλογικής μνήμης. Η εικαστικός το 2012 βραβεύτηκε με το Έπαθλο Βασίλης Ι. Βαλαμπούς, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Η φωτογραφική πρακτική είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ανάπτυξης, της εξέλιξης, και της επικοινωνίας του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Η ανάγκη του προς ενασχόληση με το εικαστικό μέσο της φωτογραφίας τον οδήγησε το 2006 από την Αθήνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στη Νέα Υόρκη όπου ζει σήμερα και εργάζεται πάνω στο ντοκιμαντέρ , το πορτρέτο και τη φωτογραφία αρχιτεκτονικής και τοπίου. Φωτογραφικά του έργα, συμπεριλαμβανομένων των “Hopes, Dreams, and Hard Times” και “Ellinikon” έχουν δημοσιευθεί, εκτεθεί και βραβευτεί διεθνώς, ενώ συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Ιδιαίτερα γνωστή για την κατασκευή προκλητικών αφηγήσεων και ποιητικών συνόλων μέσω της πολλαπλής διαδικασίας, βιβλίο-γλυπτικής, σχεδίου / κολάζ, μεταξοτυπίας και παράγωγων εγκαταστάσεων, η διεπιστημονική καλλιτέχνης Χριστίνα Μήτρεντσε επιχειρεί να αφυπνίσει το συναίσθημα της οικειότητας με το αντικείμενο ως μέσο, είτε πρόκειται για βιβλίο, είτε για έργο τέχνης, βασιζόμενα στην απαρχή μιας αλληγορικής συσχέτισης με το παρελθόν. Έργα της συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και δημόσιους χώρους.

Ο Γιώργος Τσεριώνης μέσα από τη χρήση ποικίλων εκφραστικών μέσων, όπως το σχέδιο, η γλυπτική, το βίντεο, το επεξεργασμένο φωτογραφικό υλικό και οι μεγάλης κλίμακας κατασκευές, προβάλει την εικόνα μιας κοινωνίας σε σήψη. Οι ατέλειες που χαρακτηρίζουν τα ανθρωπόμορφα σχέδια και γλυπτά του, η παραμόρφωση και η αφαιρετικότητα, ως σύμβολα της συνεχόμενης ανασφάλειας και βίας από την οποία διακατέχεται η σημερινή κοινωνία, αντικατοπτρίζουν την προσκόλληση στην μνήμη και την ιστορία ως καταφύγιο των καταστάσεων που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Έργα του καλλιτέχνη συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
ManSins, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Depo Darm
02.02.2017 10:29
Η αίθουσα τέχνης Depo Darm παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ManSins.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.