Το Φεστιβάλ Αθηνών στο πλαίσιο των Παράλληλων Δράσεων μας προσκαλεί στο αφιέρωμα στα Παραβάν του Ζαν Ζενέ, με εισηγήσεις και στρογγυλή τράπεζα, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Εμβληματικό έργο για την κατανόηση της συνολικής προσφοράς αλλά και της προσωπικότητας ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης λογοτεχνίας και του θεάτρου, τα μνημειώδη Παραβάν του Ζαν Ζενέ ανεβαίνουν στη χώρα μας για πρώτη φορά, 55 χρόνια από την εποχή που γράφτηκαν και 30 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα. Με την αφορμή αυτή οργανώνουμε ένα μίνι αφιέρωμα στον συγγραφέα, που στοχεύει σε μια πρώτη προσέγγιση αυτού του, τόσο ιδεολογικά όσο και παραστασιακά, εξαιρετικά σύνθετου έργου.

Κεντρικός εισηγητής: Albert Dichy, επιστημονικός υπεύθυνος του IMEC (Institut Mémoires de l’édition contemporaine), συν-επιμελητής των Απάντων του συγγραφέα στις Εκδόσεις Gallimard («Η σκηνική πρόσληψη των Παραβάν στη Γαλλία»). Με τη συμμετοχή της Λίνας Ρόζη, Επικούρης Καθηγήτριας ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πατρών ( «Μια δραματολογική ανάγνωση του έργου»), και της Άννας Καρακατσούλη, Επίκουρης Καθηγήτρια ΤΘΣ ΕΚΠΑ («Ιστορικό και κοινωνικό υπόβαθρο»).

Συντονίζει η Δήμητρα Κονδυλάκη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και με μέλη του θιάσου.

Όλες οι συζητήσεις είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε στο seminars@greekfestival.gr αναγράφοντας το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα λάβετε επιβεβαίωση.

Τι είναι οι Παράλληλες δράσεις;

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ως τα τέλη Ιουλίου με σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την πράξη.

Οι συζητήσεις και τα εργαστήρια που προτείνονται φιλοδοξούν να τροφοδοτήσουν το διάλογο και την έρευνα για κεντρικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη δημιουργία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και ταυτόχρονα να αναδείξουν μέσα από μια πιο εστιασμένη ματιά σημαντικούς άξονες, έργα και καλλιτέχνες του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.