Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εγώ, η Αργώ, του Γιώργου Χατζηδάκη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο

Εγώ, η Αργώ, του Γιώργου Χατζηδάκη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο

Η παράσταση "Εγώ, η Αργώ" του Γιώργου Χατζηδάκη, θα παρουσιαστεί στις 16 & 21 Ιουνίου, 28 & 29 Ιουλίου, καθώς και στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα.

Μια άλλη τροπή δίνει ο Γιώργος Χατζηδάκης στην ερωτική ίντριγκα του μύθου της Αργοναυτικής εκστρατείας, αποφεύγοντας την ζοφερή εξέλιξη της φόνισσας και παιδοκτόνας Μήδειας που έχει επιλέξει ο Ευριπίδης.

Στο έργο του "Εγώ, η Αργώ", ο συγγραφέας, βασισμένος σε στοιχεία άλλων μυθολογικών εκδοχών, παρουσιάζει την Αργώ, το ξυλόγλυπτο κορίτσι της πλώρης του καραβιού, να ερωτεύεται τον Ιάσονα και με την εύνοια του γιού της Αφροδίτης να ξεκολλάει απ’ το καράβι. Τυλιγμένοι με τον καλό της στο χρυσόμαλλο τομάρι εγκαταλείπουν το σκαρί και την Μήδεια στην τύχη τους και ταξιδεύουν, όπως ο Φρίξος με την Έλλη, για την Ιωλκό όπου είναι γραμμένο να βασιλεύσουν. Την ιστορία την διηγείται η ίδια η Αργώ στον αοιδό Δημόδοκο στο νησί των Φαιάκων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία του συγγραφέα
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Τσακαλάκη

Μουσική - Διδασκαλία τραγουδιών: Ειρήνη Κουμπαρούλη

Κοστούμια: Βάνια Αλεξάνδροβνα

Κατασκευές: Αφροδίτη Πουρνάρη
Επικοινωνία: Μαρία Παπαγιαννάκη

Φωτογραφίες: Γιώργος Μακρής

Στους ρόλους: 

Αργώ: Στεφανία Γκουρνέλου

Δημόδοκος: Γιάννης Θωμάς

Έρωτας: Ζαχαρούλα Βαλαβάνη

Θάλασσα - Ιάσονας: Μαριλένα Ράδου

Ανεμος - Υψιπύλη – Μήδεια: Ειρήνη Κουμπαρούλη
Φλογέρα παίζει ο Γιάννης Θωμάς

Διάρκεια: 75 λεπτά

Μια παραγωγή της "Θεώρησης"

Σχετικές ειδήσεις
Ίων του Πλάτωνα – Ένα μικρό συμπόσιο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
23.08.2016 15:09
Ο πλατωνικός διάλογος «Ίων», δείγμα πλατωνικής «κωμωδίας», θα παρουσιαστεί ως σκηνικό σχεδίασμα για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας -στον υπαίθριο χώρο πίσω απ’ το θέατρο– με συνοδεία μουσικών επί σκηνής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
11.08.2016 11:23
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, θα παρουσιαστεί στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχυλείων 2016, η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Ο Κρητικός του Διονύσιου Σολωμού από τον Μάριο Ιορδάνου στα Αισχύλεια 2016
15.07.2016 14:24
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Ο Κρητικός, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Το Μήλο, των Γιώργου Βάλαρη & Στέλιου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κήπου
09.06.2016 13:14
Η μεγάλη επιτυχία των ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ & ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΜΗΛΟ», επιστρέφει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, και στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κήπου.