Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων

Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και σας προσκαλεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~», έργο της Ιόλης Ανδρεάδη , την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.

 

Εμπνευσμένη από πλήθος αρχειακών πηγών στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, η παράσταση δημιουργήθηκε από τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη στο υλικό του Αρχείου: πραγματικές αφηγήσεις, φωτογραφίες από εγκαίνια , αποκριάτικοι χοροί, γιορτές παιδιών, απονομές βραβείων προσωπικού, γενικές συνελεύσεις, ξεναγήσεις, μητρώα εργατών, μισθολόγια, συνελεύσεις διοικητικών συμβουλίων, δείγματα υφασμάτων, περιοδικά εποχής και διαφημιστικό υλικό καθώς και ζωντανές συζητήσεις με ειδικούς στην ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων. Στην παράσταση συντελείται μάλιστα η προσομοίωση μιας έρευνας προκειμένου να μεταφερθεί το βίωμα της έρευνας και η συσσωρευμένη ερευνητική εμπειρία, η εξοικείωση με τον χώρο και τα εξαρτήματά του.

 

Ταυτότητα Παράστασης

 

Σκηνοθεσία - Έρευνα Αρχείου - Συγγραφή Κειμένων: Ιόλη Ανδρεάδη  -  Κείμενο παράστασης: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης  -  Επιστημονική Σύμβουλος: Λένα Μπενέκη  -  Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ - Οργάνωσης Παραγωγής: Art Minds

Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Γρίβα & Κατερίνα Μισιχρόνη

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

Το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ τιμά επίσης την Ημέρα Αρχείων μετέχοντας στη δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων (ICA) «Archives Harmony and Friendship» με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου υλικού σχετικού με την τόνωση της τοπικής ιστορίας και της αρχειακής κουλτούρας σε μικρές νησιωτικές κοινότητες του Αιγαίου που επιχειρεί το Ιστορικό Αρχείο, με τη σύμπραξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ομάδα Αιγαίου».

Σχετικές ειδήσεις
Η 8η Ημέρα, βασισμένη στην «Αιώνια Ώρα», του Virgil Georghiou στο Από Μηχανής Θέατρο
18.11.2016 10:36
Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε τη πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές!
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.